srijeda, 25. svibnja 2016.

LEČENJE PAROM

Vodena para ima iznimno terapeutsko djelovanje i trenutan relaksirajući učinak zbog čega ju koriste brojni poklonici diljem svijeta. 
Nije riječ o “prodavanju magle nego o dokazanoj djelotvornosti pare na ljudsko zdravlje. Korištenje pare u terapeutske svrhe u obliku sauna potječe još iz doba starih Rimljana. Kasnije su tu metodu preuzeli i Turci,  u svrhu duhovnog i fizičkog pročišćavanja. Rusi su napravili svoju verziju u vidu  – banja. Sve te vrste sauna i danas je moguće koristiti, po istom receptu koji se nije puno mijenjao kroz više od dvije tisuće godina. Iako postoje zemlje koje su svoje iskustvo vodene opare u liječenju i opuštanju dovele gotovo do savršenstva, ne morate putovati u Tursku, Švedsku ili Rusiju kako biste se uvjerili u čudesnu moć vodene pare.  Prirodni lijek iskoristite kod kuće, sami, uz pomoć savjeta koje vam donosimo.

Zašto se liječiti parom

Para pomaže kod:
  • respiratornih problema
  • iskašljavanja
  • problema s cirkulacijom
  • stresa
  • proširenih pora i masne kože
  • bolova
  • ženskih tegoba
  • celulita
Ako niste u mogućnosti posjetiti saunu, liječenje parom možete isprobati i kod kuće u vidu inhalacija i parnih kupelji.

Pet načina liječenja parom

1. Parne kupelji
Parne kupelji su vrste sauna u kojima se doslovno kupate u pari i svakako su jedan od najugodnijih tretmana.
Prava su blagodat za detoksikaciju organizma, čišćenje kože, olakšanje boli u mišićima i kod reumatizma.
Pogodne su za tretiranje dišnih problema poput astme, bronhitisa i prehlade.
Zbog učinka hipertermije, dolazi do uništavanja mikroba, čime se jača prirodni imunitet.
Toplina i para opuštaju i toniraju tijelo, šire krvne žile, čime se potiče protok krvi i limfe.
Kod parne kupelji, iz vaših mišića otječe nakupljena mliječna kiselina, pojačava se znojenje i detoksicira cijelo tijelo.
Ova vrsta liječenja parom pomaže u uklanjanju ženskog neprijatelja – celulita.
Da bi se postigao što bolji učinak, u generator pare mogu se dodavati eterična ulja koja, ovisno o vrsti, ljekovito djeluju na tijelo, um i opće dobro stanje organizma.
S napretkom tehnologije, parnu kupelj moguće je napraviti i kod kuće, u tuš kabini.
Da biste postigli optimalne rezultate za zdravlje, ljepotu i psihičko zadovoljstvo, parnu kupelj upotrebljavajte tri puta tjedno.
Srčani bolesnici i mala djeca trebaju izbjegavati parne kupelji.
2. Inhalacija parom
Inhalacije parom najčešće se rade kod problema s disanjem.
Olakšavaju otežano disanje, začepljen nos, prehladu i grlobolju.
Izvrsne su i za opuštanje te ublažavanje glavobolje.
Para potiče znojenje, olakšava kašalj, izbacivanje sekreta iz nosa i vlaži iritiranu sluznicu nosa i grla.
U lonac s vrućom vodom kapnite određeno eterično ulje ili kap mješavine eteričnih ulja.
Stavite glavu nad posudu i pokrijte se ručnikom.
Voda ne smije biti prevruća kako se ne bi opekli.
Inhalaciju provodite pet minuta. Kroz svaku minutu, ponovno dodajte u posudu kap eteričnog ulja.
Možete koristiti sljedeća eterična ulja za pojedine tegobe i stanja:
  • kod problema s disanjem  – ulje metvice, čajevca ili eukaliptusa
  • kod glavobolja – ulje kamilice ili lavande
  • za opuštanje –  ulje kamilice, lavande ili limunske trave
U vodu osim eteričnih ulja možete staviti čajeve, na primjer čaj od kamilice.
Za liječenje prehlade i grlobolje možete se na ovaj način inhalirati 2-3 puta dnevno.
3. Sauna za lice
Postupak parenja lica pomlađuje i pročišćava kožu te je čini mekšom.
Koristi se za prirodnu njegu ali i tretiranje problematične kože.
Otvara i čisti pore, ublažava akne, dezinficira problematičnu kožu i osigurava vlagu koja joj je potrebna.
Provodi se kao i inhalacija opisana u prethodnom koraku.
Saunu napravite jednom tjedno, uz pomoć kvalitetnih eteričnih ulja.
Dovoljno vam je 5-7 kapi određene vrste ulja koje ćete nakapati u posudu. Glavu pokrijte ručnikom, nagnite se nad posudom i pričekajte da eterična ulja počnu djelovati.
Kao i kod inhalacije, voda ne smije biti prevruća. Parenje lica provodite 5-10 minuta.
Za masnu kožu lica izvrsno je eterično ulje kamilice, limunske trave, lavande, ružmarina, anisa ili koromača.
Imate li suhu kožu, pomoći će vam eterično ulje koromača, ružmarina, pasjeg trna, metvice ili macerat gaveza.
Budući da će toplina otvoriti pore na vašem licu, nakon postupka umijte se i stavite svoju redovnu masku za lice.
Para je očistila i pripremila vašu kožu koja će sada bolje će apsorbirati proizvode za njegu lica koje inače koristite.
Stručnjaci ne preporučuju saunu za lice osobama koje imaju sklonost crvenilu lica i probleme s kapilarama na licu.
4. Parna kupelj za ženske tegobe
Para vam može pomoći i ako imate problema s jako bolnim menstruacijama.
Ako bolna menstruacija počinje i završava s tamnim mrljama, poželjno je da napravite parnu kupelj vašeg intimnog područja.
To je drevni lijek naroda Maya koji čisti maternicu.
Primjenjuje se i za čišćenje nakon poroda, kod dismenoreje, amenoreje, cervikalnih fibroida te cisti na jajnicima.
Zdravim ženama preporučuje se napraviti takvo parenje četiri puta godišnje.
U ovu kupelj možete dodati origano, bosiljak, neven, ružmarin, lišće čička, vrkutu, kamilicu, stolisnik, lavandu,trputac i timijan.
Priprema kupelji:
30 grama suhe biljke ili biljne mješavine stavite kuhajte deset minuta.
Ugasite vatru i ostavite poklopljeno pet minuta.
Što se postupka parenja tiče, tu će vam trebati malo kreativnosti.
Lavor s kupelji možete, na primjer, staviti u wc školjku. Možete koristiti i bide. Važno je da para ostane lokalizirana i da je što manje gubite tijekom kupelji.
Pokrijte se dekom, ugrijte noge toplim čarapama i sjedite 20 minuta iznad pare. Nakon toga se umotajte u ručnik, legnite i utoplite te odmarajte sat vremena.
Kod bolnih menstruacija, tjedan dana prije ciklusa napravite tri ovakve kupke, svakog mjeseca, dok bolovi ne prestanu.
5. Liječenje proširenih vena vodenom parom (SVS)
Za provođenje ove metode koristi se SVS uređaj.
Kroz mikro kateter vrši se ubrizgavanje pregrijane vodene pare u venu.
Kao rezultat toga, vena se skuplja i postaje disfunkcionalna.
Zahvat je bezbolan, provodi se u bolnicama pod lokalnom anestezijom i kući se odlazi već sat vremena nakon operacije.
Ova metoda operacije spada u zelene metode zbog svoje neškodljivosti za tijelo i okoliš jer sve što koristi u uklanjanju proširenih vena jest vodena para.
Posljednje dvije godine postala je jako popularna zbog efikasnosti, sigurnosti, estetike i brzog oporavka.
Nema rizika od probijanja vene, a nakon zahvata nema otoka ni modrica.
atma

ZABORAVIO UMRETI: OVAJ ČOVEK ODBIO JE HEMOTERAPIJU I UZ POMOĆ OVOGA DOŽIVEO 102 GODINE!

Priča koju vam donosimo oduševila je svakoga tko ju tijekom ovih godina čuo.
Kada su liječnici Stamatisu Moraitisu, grčkom ratnom veteranu 1976. godine dijagnosticirali neizlječivi rak pluća, on se pomirio s tim da će umrijeti. Devet različitih liječnika reklo mu je kako mu je ostalo šest mjeseci života s tim da bi trebao odmah krenuti na agresivan tretman kemoterapijom. Kako se nije želio liječiti tim opasnim tretmanom, kemoterapiju je odbio i vratio se u rodnu Icariju, otok u Grčkoj.
Nakon toga, dogodilo se nešto nevjerojatno. U samom početku, srezala ga je depresija pa je po cijele dane boravio u krevetu. a njegova supruga i majka, brinule su o njemu. Jednog dana, povratila mu se vjera i želja za životom, doduše kratkim jer je mislio kako mu je još malo vremena ostalo.
Krenuo je aktivno živjeti. Nedjeljom ujutro penjao se na brdo na kojemu se nalazi grčka pravoslavna crkva u kojoj je njegov djed bio svećenik. Počeli su ga obilaziti njegovi prijatelji, kada su saznali da se vratio u rodni kraj i svaki dan bi s njima pričao satima uz dvije boce lokano proizvedenog vina. “Barem ću umrijeti sretan”, pomislio je.
Idućih mjeseci iz nekog razloga, počeo je osjećati snagu. Jednog dana, odlučio je posaditi svoj vrt. Nije očekivao da će doživjeti plodove tog vrta, ali je to bio dobar razlog da uživa na suncu i svježem zraku, pored mora.
Prošlo je šest mjeseci, ali Moraitis nije umro. Umjesto smrti, pobrao je svoje povrće, očistio je obiteljski vinograd, saživio se s otokom, počeo je raditi u vinogradu, budio se rano i po cijele dane provodi vani, na zraku. Sam sebi je radio ručak sa povrćem iz svoga vrta. Kad bi došla večer otišao bi u lokalnu kavanu gdje je igrao domine do dugo iza ponoći.
Godine su prolazile. On je bio sve zdraviji, tako se osjećao. Nadogradio je svoju kuću s još nekoliko soba.
Nakon 30 godina takvog života doživio je 97 godina kada je shvatio da nije umro i odlučio je posjetiti liječnike sa svojim nalazima kako bi provjerio što se dogodilo. Kada se vratio do liječnika koji su mu rekli kako ima samo 6 mjeseci, zanimljivo je kako su svi do jednoga bili mrtvi. Sve ih je nadživio.
I to tako da nikada nije otišao na kemoterapiju koja mu je trebala malo produžiti život. Samo se preselio u Icariju. Moraitis je umro kada je imao nevjerojatnih 102 godine, sretan i zdrav. Umro je od starosti, a rak koji se spominjao, više nije postojao.

Što se dogodilo?

Ljudi moraju znati da bolestan čovjek ne treba toliko medicinu koliko treba vjeru, volju i vraćanje prirodi. Za zdravlje je potrebna regeneracija tijela i duha. Mjesto u koje se vratio, Icarija, grčki je otok koji je pozat po zdravoj hrani. Mještani tog otoka gotovo da ni ne znaju za bolesti srca ili raka. One su iznimno rijetke.
Djevičansko maslinovo ulje, rikola, švicarska blitva, ugljikohidrati, leća, kruh od cjelovitog zrna, zatim začini poput origana, peršina i vlasca odlične su namirnice koje se tamo koriste svakodnevno. Također tamo se meso rijetko jede.
“Možda nemamo mnogo novca, ali uvijek imamo hranu na stolu i zabavljamo se s obitelji i prijateljima. Ne žurimo se sve obaviti preko dana pa ponekad radimo i po noći. A na kraju dana ne odemo sjesti na dvosjed i gledati TV, već se družimo, smijemo, govore mještani Icarije.”
Posebnost života u Icariji koja liječi sve bolesti je u tome što se nikome ne žuri živjeti. Sve što jedu i piju sami proizvode u svome vrtu. Puno pješače i po 20 km na dan, a poslijepodne cijelo selo odmara. Puno se smiju i druže kao obitelj i kao prijatelji. Ispijaju puno čaja i jedu svoju hranu. Žive bez ikakvog stresa i zbog toga su sretni. Jurnjava za novcem kod njih ne postoji.

Recept za izlječenje na temelju života u Icariji

- Mediteranska dijeta. Mnogo sirovog i domaćeg povrća. Izbaciti meso u potpunosti ili ga ograničiti na jedan obrok tjedno. Domaće maslinovo ulje, sjemenke, žitarice. Domaći kruh s cjelovitim žitaricama. Domaće voće i povrće. Riba povremeno, ako želite.
- Mnogo čaja. Čaj ima diuretička svojstva i ima mogućnost istjerati sve otrove iz tijela, ako je domaći naravno.
- Odmor. Odmarajte ako ste umorni. Ne prisiljavajte svoj organizam na život uz malo sna. Ljudi koji poslijepodne odmaraju bar 5 puta tjedno po pola sata imaju 35% manju šansu od kardiovaskularnih oboljenja. Također se smanjuje i hormon stresa.
- Budite aktivni u prirodi. Šećite, upijajte sunce i more ili zelenilo, šumu, travke. Radite, gradite, sadite. Osjećajte se korisno.
- Ne jurite sa životom i oslobodite se strahova i stresa. Družite se s prijateljima, s obitelji, puno se smijte i ne očekujte od života ništa. Jednostavno se prepustite ljepoti života. Ukoliko je moguće preselite se u mjesto bez smoga, u mjesto bez otrova u zraku. U mjesto gdje vas nitko neće tjerati ili prisiljavati na bilo što. Živite život i zaboravite na bolest. Živite kao da ju opće nemate, kao da ne postoji.
Tako je živio Moraitis i preživio.
Nadživio je sve one koji su ga uvjeravali da će umrijeti.
bbc/dnevno

NE PANIČITE: EVO SIMPTOMA OKO KOJIH DEFINITIVNO NE TREBA DA BRINETE

Postoje situacije kad imate neki zdravstveni problem oko kojeg uopšte ne brinete, a trebalo bi, međutim češće se događa da se zabrinete zbog nekog simptoma i provedete besane noći čitajući o najgorim mogućim scenarijima na internetu. Evo simptoma oko kojih definitivno ne treba da se brinete.
Jedno merenje krvnog pritiska
Ljudsko telo se konstantno menja zbog niza faktora koji na njega utiču: stres, lekovi, šta jedete i kako spavate. To je definitivno vidljivo na krvnom pritisku, a pogotovo je vidljivo na gornjem, sistolnom pritisku. Postoji čak i fenomen nazvan „hipertenzija belog mantila“ u kojem se pritisak povišava prilikom merenja u ambulanti ili bolnici, zbog toga što ste nervozni jer iščekujete rezultate merenja.
Oko visine pritiska bi trebalo da se zabrinete nakon što je podjednako visok prilikom više merenja tokom jednog meseca, a pripazite jer nelečeni visoki krvni pritisak može da uzrokuje srčane bolesti i srčani udar. Izuzetno visok krvni pritisak (viši od 180/110 mmHg) je razlog za hitnu intervenciju.
Krvni nalazi koji su malo povišeni ili sniženi
Čak i ako prema laboratorijskim nalazima vaše brojke nisu u optimalnom rasponu, ta visina je vrlo verovatno normalna za vas. Naime, ako se osećate dobro, možda vaš organizam jednostavno dobro funkcioniše s tim malim odstupanjima.
Nizak krvni pritisak
Znate li onu izreku koja kaže da nikada ne možete da budete prebogati ili premršavi? Slično je i s niskim krvnim pritiskom. Naime, on uopšte manje opterećuje organizam i smatra se dobrom stvari.
Jedino bi trebalo da se zabrinete ako zbog njega osećate vrtoglavice ili padate u nesvest, ili vam srce jako lupa. U tim situacijama ipak posetite lekara.
Nekoliko dana mučnine, povraćanja ili proliva
Ljudi često žele da znaju da li je došlo do trovanja hranom ili ih muči virus, ali u svrhu izlečenja, to zaista nije bitno. Ako ne postoji oštar abdominalan bol, visoka temperatura ili krv u stolici, vaše telo će samo da pobedi šta god da ga je napalo. Važna stvar je tek da ne zaboravite da lako možete da dehidrirate, pa pripazite na dovoljan unos tečnosti, a dovoljna vam je i obična voda.
Sitaucija u kojoj hitno morate da se obratite lekaru jeste ako se onesvestite ili povraćate krv.
Bezbolne izrasline
Kako telo stari, tako ispod kože mogu da počnu da se pojavljuju svakojakve izrasline. Većina njih nije kancerogena, a razlozi zbog kojih nastaju su mnogobrojni, pa je gotovo nemoguće ovde ih sve nabrojati, ali mogu da variraju od benignih cista do limpoma (potkožno masno tkivo). Slobodno ih pokažite svom lekaru pri sledećoj poseti, ali nemojte previše da brinete zbog njih.
Ipak, postoje neke izrasline oko kojih treba da se zabrinete. Na primer, izrasline na dojkama nikad ne smete da ignorišete, kao i izrasline koje su osetljive na dodir, tople i crvene, jer one mogu da upućuju na infekciju koju treba lečiti. Ista stvar je i s brzo rastućim izraslinama.
Krvarenje
Retki su oni kod kojih pogled na krv neće da izazove osećaj panike. Ali većina nas je sklona preteranom paničenju. Kad se isečete na određenim delovima tela, kao što je glava, možete da počnete obilno da krvarite, ali to nije razlog da se odmah zabrinete. Jednostavno stvorite pritisak na rani i držite tako pet do 10 minuta da vidite da li možete da zaustavite krvarenje. Ako ne uspete, ili se rana čini jako raširenom, možda će vam trebati ušivanje.
Ako niste sigurni da li vam treba ušivanje ili ne, nije pametno da sedite i da čekate. Ranu treba zašiti u roku od 24 sata ili raste rizik od infekcija.
Malo rektalnog krvarenja
Ovo je nešto oko čega se ljudi najviše stide. U večini slučajeva reč je o hemoroidima ili malim posekotinama u području anusa, pre nego o nekoj vrsti raka. Pokušajte da uzmete nešto za omekšanje stolice ili jednostavno jedite više voća i povrća, jer će to da učini istu stvar.
Ipak, trebalo bi da se zabrinete ako krvarenje traje duže od dva-tri dana i osećate jaki bol, pa se tada svakako obratite lekaru.
Oštar, lokalizovan probadajući bol u grudima
Većina nas svaku vrstu bola u grudima automatski povezuje sa srcem, a zaboravljamo da se ovde nalaze i pluća, kosti, mišići i organi za varenje. Ponekad je bol u grudima, koji se pojačava prilikom kašlja, dubokih udisaja i izdisaja ili pomeranjem torza, znak da je došlo do istegnuća ili iritacija malih mišića i ligamenata oko rebra. To je moglo da se dogodi zbog neke povrede ili virusne infekcije, pa u većini situacija prođe samo od sebe. U međuvremenu mogu da vam pomognu nesteroidni lekovi poput ibuprofena.
Međutim, ako uz navedene bolove ostajete bez daha i imate visoku temperaturu, svakako posetite doktora. U tom slučaju vaš bol bi mogao da ukazuje na probleme s plućima. A ako niste sigurni, opet je bolja opcija da odete do lekara i da se umirite.
Osip
Manji osipi su deo života, pa u brojnim situacijama uopšte neće biti otkriveno šta ih je uzrokovalo. Pri lečenju simptoma rukovodite se zdravom logikom, svrab mogu da umanje antihistaminici i hidrokortizoni u obliku krema, a probajte i da se prisetite koju novu hranu ili proizvode ste isprobali u poslednje vreme, pa pokušajte da ih neko vreme izbegavate. Da li ste koristili novi šampon, da li se osip pojavio na mestima izloženim suncu ili samo na područjima prekrivenim odećom?
Ako se osip koji vas svrbi pojavi odjednom dok koristite novi lek (pogotovo antibiotik) ili dok isprobavate neko novo jelo, odmah potražite medicinsku pomoć, pogotovo ako počnete da gubite dah i da imate problema s gutanjem. To bi mogao da bude početak smrtonosne alergijske reakcije. Uz to, ako vas neizdrživo svrbi, uprkos tome što ste u apoteci kupili kremu koja može da se nabavi bez recepta, zatražite od lekara nešto jače.
A ko bi trebalo da brine više
Iako lekari većinu dana provode tešeći one kojima nije ništa (barem ne strašno), u mnogo lošijoj situaciji su oni koji poriču svoje tegobe i koji bi, u stvari, trebalo da brinu više.
Stvari na koje bi oni trebalo posebno da obrate pažnju su: bol u grudima ili pritisak kojeg ne mogu da lokalizuju jednim prstom, a koji se vraća svaki put tokom vežbanja. Zatim jake glavobolje, intenzivan abdominalni bol, pogotovo ako je praćen visokom temperaturom, kao i gubitak daha i to u tolikoj meri da osoba ne može da završi rečenicu. Ovo su simptomi na koje treba odmah da reagujete i da se uputite lekaru.
(magazin.net.hr)

OVO JE NAJGORA VRSTA ŠEĆERA KOJOM SE HRANI KARCINOM!

Ne samo da je šećer primarni izvor viška kalorija, već najnovija istraživanja pokazuju da stanice raka upijaju  visoko fruktozni kukuruzni sirup, što je još jedan dodatni razlog da ga izbjegavamo.
Prije par godina, istraživači sa Sveučilišta u Kaliforniji i Los Angelesu utvrdili su da stanice tumora gušterače koriste fruktozu za dijeljenje i reproduciranje, što pobija ranije pretpostavke da su svi šećeri jednaki. Tumorske stanice koje su hranjeneglukozom i fruktozom koriste ove šećere na dva različita načina, rekao je istraživački tim.

Otkriće od velikog značenja za onkološke bolesnike

Njihovi rezultati, koji su objavljeni u časopisu Cancer Research, mogli bi pomoći objasniti ranije studije koje su povezivale uzimanje fruktoze s rakom gušterače, jedne od najsmrtonosnijih oblika bolesti.
“Ovi rezultati pokazuju da stanice raka mogu lako metabolizirati fruktozu kako bi povećale proliferaciju”, napisali su  2010. Dr. Anthony Heaney i kolege iz UCLA’s Jonsson Cancer Center.
“Oni imaju veliki značaj za onkološke bolesnike kojima je propisana prehrana rafiniranom fruktozom, a pokazuju da smanjenjem unosa rafinirane fruktoze ili prestankom fruktozom tretiranih akcija mogu poremetiti rast raka”, rekao je on.
Amerikanci, puno više nego ljudi u većini drugih industrijaliziranih zemalja, pojedu nevjerojatnu količinu fruktoze, uglavnom visoko-fruktoznog kukuruznog sirupa, koji je mješavina fruktoze i glukoze, a koristi se uglavnom ugaziranim pićima, kruhu i nizu drugih prerađenih namirnica.
Nevjerojatno, ali još uvijek ne postoji konsenzus među političarima, industrijskim ekspertima i zdravstvenim stručnjacima o tome povećavaju li visoko-fruktozni kukuruzni sirup i druge slatke namirnice kolektivnu nacionalnu liniju struka. To je vjerojatno razlog zašto ne postoji više javnog educiranja o posljedicama konzumiranja visoko-fruktozne, procesirane hrane.

Što je glukozno-fruktozni sirup?

Posegnuli ste za jednim keksom, a onda shvatili da ste pojeli cijelu kutiju?
Gasite žeđ gaziranim sokovima, ali uvijek želite popiti još koju čašu?
Razlog tome nije nedostatak samodiscipline nego vrsta šećera koja se nalazi u većini gotovih proizvoda.
Njegovo ime je glukozno-fruktozni sirup.
Glukozno-fruktozni sirup (High-fructose corn syrup, HFCS) je vrsta kukuruznog sirupa.
Proizvodi se na takav način da se uz pomoć enzima dio glukoze pretvara u fruktozu da bi se dobila željena slatkoća. Nastaje mješavina glukoze i fruktoze, koja se zove glukozno-fruktozni sirup.
Proizvođači često koriste glukozno-fruktozni sirup jer je znatno jeftiniji od šećera. Osim toga, HFCS produžuje rok trajanja proizvoda. Naravno da je ovakav aditiv itekako “dobrodošao” u svijetu brze hrane.
Glukozno-fruktozni sirup se naširoko koristi kao zamjena za šećer u mnogim gaziranim pićima, sokovima, jogurtima, žitaricama, pecivima i gotovim juhama.
Nažalost, kao i mnogi drugi aditivi, glukozno-fruktozni sirup ima razarajuće djelovanje na naše zdravlje.
Zašto je glukozno-fruktozni sirup opasan?
Glukozno-fruktozni sirup predstavlja opasnost ne samo za našu liniju. Fruktoza je općenito otrov za naše tijelo, jer ju mozak ne doživljava kao hranu.
Fruktoza, poput glukoze je jednostavni šećer. Jedina razlika je u tome da fruktoza u naša crijeva dospijeva puno sporije nego glukoza, a zatim sporije ulazi u krvotok – zbog toga je njezina apsorpcija ograničena.
Krvotokom fruktoza pristiže u jetru gdje se ona ili pretvara u glukozu i pohranjuje u obliku glikogena, ili se pretvara u masno tkivo i pohranjuje u blizini vitalnih organa.
Istraživanja na dvije grupe djece su dokazala da fruktoza usporava metabolizam i uzrokuje pretilost.
Osim toga pronađeno je da glukozno-fruktozni sirup u sebi sadrži značajne količine žive, koja se koristi u procesu prerade glukoze.

Stanice tumora se hrane svim vrstama šećera

Neke skupine znaju istinu i pokušali su je glasno iznijeti javnosti. The American Heart Association, na primjer, kažu da previše šećera bilo koje vrste ne samo da će raširiti vaš remen, već povećati rizik od bolesti srca i moždanog udara.
I veliki broj država, uključujući New York i Kaliforniju, razmatraju o uvođenju poreza na slatke gazirane napitke kako bi financijski mogli pokriti troškove liječenja pacijenata koji boluju od bolesti koje uzrokuje pretilost, a koji su obuhvaćeni vladinim programom zdravstvenog osiguranja. No, ovi su porezi naišli na uspješnu oporbu, najvećim dijelom, uz pomoć milijunskog lobiranog novca interesnih skupina koji kažu da je šećer samo šećer.
Heaney tim je dokazao, izvijestio je Reuters, da su tijekom pokusa, porasle stanice raka gušterače koje su hranjene glukozom i fruktozom. Stanice tumora su napredovale na obje vrste šećera, a posebno su procvale uz fruktozu.
“Važno je naglasiti, da je metabolizam fruktoze prilično različit od metabolizma glukoze”, tim je napisao.
“Smatramo da ovo istraživanje ima puno implikacija na javno zdravstvo. Nadajmo se da će se, na federalnoj razini, pojaviti određeni napor da se napravi korak unatrag u pogledu unosa visoko-fruktoznog kukuruznog sirupa u našoj prehrani,” Heaney navodi u priopćenju.
U periodu između 1970 i 1990, potrošnja visoke fruktoze je u SAD-u porasla 1000 posto, i epidemija pretilosti se počela shvaćati ozbiljno.

Ostale bolesti povezane sa šećernom ishranom

Visoko-fruktozni kukuruzni sirup je također bio povezan s drugim medicinskim stanjima i bolestima:
- Prehrana bogata kukuruznim sirupom uzrokuje da tijelo proizvodi višak mokraćne kiseline, koja pogoršava giht – stanje uzrokovano visokim razinama mokraćne kiseline – navodi se u studiji objavljenoj u ožujku 2012 u časopisu Journal of Nutrition.
- Istraživači na Sveučilištu Duke u Sjevernoj Karolini su rekli da potrošnja visoko-fruktozne hrane može pogoršati bezalkoholnu bolest masne jetre “iscrpljujući svoju zalihu u kritično važnih molekula koje se nazivaju ATP, koje proizvode energiju za stvaranje stanica jetre (i drugih tijelesnih stanica) i za važne stanične procese, uključujući metabolizam, objavljuje Science Daily.
- Studija objavljena u časopisu Journal of Nephrology otkriva da konzumiranje “dijetalne fruktoze” pogoršava bolest bubrega inhibirajući crijevne apsorpcije kalcija i izazivaju nedostatak vitamina D.
naturalnewsi alternativa-za-vas

VAŠA OMILJENA GRICKALICA ODLIČNA JE ZA SRCE, PROBAVU…

Kokice osim za bioskop odlične i za vaše krvne sudove, probavu i prevenciju raka…
Naravno, sve se može pokvariti dodavanjem previše soli, šećera ili masti, zato ne preterujte s dodacima.
“Većina ljudi ne zna da su kokice žitarice punog zrna koje smanjuju rizik od srčanog udara i raka, a samo 30 grama jednako je dobro kao dnevna porcija smeđeg pirinča ili integralne testenine”, kaže Catherine Collins, nutricionista u londonskoj bolnici St George.
Kokice sadrže i tri puta više vlakana nego ista količina suncokretovih semenki zbog čega se duže osećate sito. Osim toga regulišu nivo šećera u krvi pa nemamo potrebu za slatkim, snizuju loš holesterol LDL, a sadrže i dozu vitamina B.
Istraživanje objavljeno u American Chemical Society sugeriše da se prave zdravstvene koristi kokica kriju u “iznenađujuće velikoj” količini antioksidanata polifenola koji uništavaju slobodne radikale – štetne hemikalije koje uzrokuju bolesti poput raka i srčanih problema.
kucnilekar

ČUDESNO NARODNO SREDSTVO: GENERALNO ČIŠĆENJE KRVNIH ŽILA I CREVA!

Čišćenje organizma treba provoditi najmanje jednom u šest mjeseci, odnosno dva puta godišnje, jer nagomilani toksini mogu dovesti do različitih bolesti.
Česte prehlade, infekcije, umor, pospanost, dekoncentracija – sve je to dokaz prisutnosti toksina u organizmu, malignih bakterija i drugih, ne manje štetnih tvari.
Već smo pisali, (a mnogi od vas su isprobali i pozitivno ocijenili), o tretmanu čišćenja crijeva kefirom i lanenim sjemenom.
Evo još jedan učinkoviti prirodni lijek ruske narodne medicine na bazi kefira i heljdinog brašna.
Mnogi od vas znaju da je kefir “eliksir mladosti i zdravlja”, a heljdino brašno posjeduje izuzetna ljekovita svojstva: jača organizam, pomlađuje krvne žile, otklanja umor, povećava cirkulaciju u rukama i nogama, pojačava lučenje urina.
Odlično je za pamćenje i koncentraciju (osobito za starije osobe).
Snižava tlak, liječi arteriosklerozu i opstipaciju.
U kombinaciji s kefirom, smanjuje razinu šećera u krvi, čisti crijeva i krvne žile, normalizira metabolizam i rad gušterače, povećava razinu hemoglobina u krvi.
Ovo je zaista čudesno narodno sredstvo!

Ljekovita smjesa kefira i heljdinog brašna – recept

Sastojci:
1 žlica heljdinog  brašna
180 ml kefira
po želji malo meda
Priprema:
Žlicu heljdinog brašna preliti sa čašom (180ml) kefira i dobro promiješati.
Učinite to navečer i ostavite u hladnjaku.
Ujutro, još jednom promiješajte i pojedite ga.
Najbolje je ovu smjesu uzimati umjesto doručka.
Po želji zasladite s malo meda.
Poslije nemojte ništa jesti 3 sata.
Kura čišćenja neka traje 14 dana.
uspesnazena

SAVET DANA: IMATE BUĐ NA PLOČICAMA U KUPATILU? EVO KAKO DA JE UKLONITE!

U mnogim kućama i stanovima, usled loše ventilacije, u kupatilu se na silikonskim šavovima formira buđ. Tamne mrlje se pojavljiju na silikonu nanetom na kadama i tuš kabinama. Da biste izbegli pojavu buđi u kupatilu, pre svega treba da rešite problem sa ventilacijom.
Ako se buđ pojavljuje samo u vidu mrlja na silikonu, ona se najverovatnije formira samo na površini, i može se potpuno ukloniti i očistiti.
Da biste uklonili buđ sa silikona, evo šta treba da uradite:
Napunite veći sud toplom vodom sa dodatkom deterdženta.
Nanesite penušavi rastvor na buđ na silikonu i pažljivo prebrišite mekom krpom. Operite silikon čistom vodom.
U prazan raspršivač naspite bilo koji izbeljivač za veš i poprskajte ga po silikonu, po buđavim mestima.
Ostavite da deluje 20-30 minuta i nakon toga silikon istrljajte četkom sa mekom dlakom.
Dobro isperite toplom vodom.
Ako je buđ konstantan problem u vašem kupatilu, i ne nestaje posle čišćenja, ili nastaje ponovo, verovatno se taloži ispod silikona.
U ovom slučaju, najbolji način rešavanja problema je uklanjanje silikona.
(Femina)

OVO JE LOŠE ZA VAŠ STRUK: 10 NAMIRNICA KOJE GOJAZNI LJUDI JEDU

Izvrsni kroasan je vas omiljeni doručak, ali vas može dovesti u neprijatnu situaciju kada stanete na vagu
Kada se naviknete da unosite neke kalorične namirnice dan za danom, ne treba da vas začudi to što će vaša telesna težina krenuti ka većim ciframa. Ovo je  deset namirnica koje ljudi sa prekomernom težinom svakodnevno unose.
1) PECIVA
Izvrsni kroasan je vas omiljeni doručak, ali vas može dovesti u neprijatnu situaciju kada stanete na vagu. Nutricionista iz Nju Jork Sitija i autorka "The Portion Teller Plan", Lisa Jang kaže da peciva stvaraju višak kilograma. Jedno pšenično pecivo sadrži 400 kalorija.
2) KREM SIRDa stvar bude još gora, mnogi ljudi peciva premazuju ovom kaloričnom bombom.- Krem sir je visoko kaloričan i sadrži veliku količinu masti, na koje ne obraćamo pažnju kroz unos od par kašičica dnevno - dodaje Jangova. Samo jedna kašika sadrži 50 kalorija i pet grama masti. Ako ste i dalje pri tome da premažete omiljeno pecivo, koristite sir sa manje masti.
3) VOĆNI ŠEJK
Naravno, sadrži vitamine a neki i kalcijum koji je dobar za naše kosti. Ali i slatki ukus voća koji nas tera da ga konzumiramo više nego što bi trebalo. Čaša ovog užitka ima čak 122 kalorije koje mogu brzo da se nagomilaju, savetuje nas Džoan Salg Blejk, profesor nutricionista sa Bostonskog Univerziteta.-Trebalo bi da pazite na dnevni unos.Ograničite se kroz malu čašu uz doručak ili umesto toga popijte čaj ili čašu vode.
4) KOLAČI
Malo je stvari koje mogu da zamene kolače i mleko, pogotovu ako ste sladokusac. Ali, istina je da su većina kolača bogati šećerom i masnoćama, kaže Jangova. Iako nisu, ne moguće je pojesti samo jedan. Probajte da ograničite sebe na samo dva kolačića dnevno.
5) PRELIV ZA SALATU
Možda mislite da se pridržavate nutricionističkih saveta kroz unos salata ali morate da pazite kakav preliv koristite, kaže Blejkova. Kada želite da prelijete salatu nečim kremastim, obratite pažnju na to koliko sadrže kalorija ti slasni zalogaji. Najbolje je da se okrenete soku od limuna ili maslinovom ulju.
6) ČOKOLADICE
Pravo je iskušenje odoleti čokoladici u po podne kada vam potražnja šećera u organizmu postane alarmantna. Jangova kaže da čokoladice sadrže veliki izvor masti i šećera i da ih treba najstrože izbegavati. One ne sadrže proteine koji su nam potrebni a dovode do toga da osećate glad i nakon što ih pojedete.
7) VISOKOKALORIČNE  KAFE
Svi vole jutarnju late kafu ili kapućino ali to može dovesti do taloženja masti u predelu struka, kaže Blejkova.-Ove kafe sadrže neverovatno mnogo kalorija, posebno one sa dodatkom sirupa.Moka kafa sadrži i do 260 kalorija i 8 grama masti i to bez dodatka šlaga.
8) SIR
Svakodnevnu ishranu čine i mnogi mlečni proizvodi, od pice do raznih burgera i omleta. Iako sir ima dobre vrednosti, kao što je kalcijum, veoma je visok sadržaj loših masti i kalorija. Jedna kriška čedar sira ima 144 kalorije i 9 grama masti. Bolja opcija je unositi sir sa manje kalorija.
9) GRICKALICE
Čips od krompira ste možda zamenili  grickalicama sa povrćem ali niste daleko otišli. Neke od grickalica sa povrćem za glavni sastojak imaju krompir sa dodatkom ukusa određenog povrća.Umesto čipsa, probajte da konzumirate kokice.
10) PRERAĐENE ŽITARICE
Bilo da je beli pirinač, pasta ili beli hleb, mnogi ljudi unose mnogo kalorija ovim proizvodima. Šolja paste sadrži 200 kalorija. Za zdraviju opciju izaberite proizvode sa celim zrnom.
zena

HASHIMOTO JE IZLEČIV 100%

Jedan od mnogobrojnih paradoksa u klasičnoj medicini je i odnos prema hipotireozi, bolesti koja je poznatija kao Hashimotov sindrom. Ova bolest je, kao i mnoge druge, proglašena neizlječivom.
U oceanu onih koji su slijepo pristali na protokol liječenja i osudili se na doživotnu terapiju, postoji i jedno ne tako veliko, ali ipak more onih koji su uzeli stvar u svoje ruke, počeli da razmišljaju svojom glavom, naoružali se činjenicama i novim saznanjima – i danas su tek oni koji su nekad imali neki problem koji se zove Hashimoto. Sada su posve zdravi.
Piše: dr. Dino Tomić
Kao liječnik s dugim radnim stažom moram primijetiti jednu stvar, a to je da sustav obrazovanja ne prati tehnologiju, a kamoli vrtoglav razvoj ljudske svijesti s novim pogledima na sve životne aspekte pa i na zdravlje čovjeka. Mi i dalje dobivamo mlade liječnike koji razmišljaju (a nažalost i rade) kao i njihovi kolege godinama unazad. Posljedica svega toga je more nezadovoljnih pacijenata koji se potucaju od nemila do nedraga u nadi da će naći rešenje za svoje zdravstvene probleme. Nažalost, većina njih jako brzo shvati da im to neće poći za rukom u okviru sustava klasične medicine, koja je zadnjih godina u sve većoj krizi. Većina nas je odavno svjesna da se klasična medicina bavi simptomima, a ne uzrocima bolesti, da se bavi pojedinačnim organima ili sustavima, a ne čovjekom kao cjelinom. Da se o bolesti razmišlja na kemijskoj, a ne na višim razinama gdje bolest zaista i nastaje. Uza sve to, za (uvjetno rečeno) ‘liječenje’ koriste se kemijske tvari za koje također znamo da imaju katastrofalne nuspojave po ljudsko zdravlje. Vrhunac svega toga je da se masa bolesti i stanja proglašava naprosto neizlječivim, a na taj se način ljude osuđuje na doživotno korištenje medikamenata bez nade u bolje sutra. Nažalost, većina se u svojoj neobaviještenosti miri s ovom situacijom, i ulazi u taj začarani krug iz koga nema izlaska.

Mi nismo rođeni da budemo bolesni

Jedan od mnogobrojnih paradoksa u klasičnoj medicini je i odnos prema hipotireozi, bolesti koja je poznatija kao Hashimotov sindrom. Ova bolest je, kao i mnoge druge, proglašena neizlječivom. Prije negoli iznesem neke činjenice vezane uz pristup ovoj bolesti, moram istaći da u oceanu onih koji su slijepo pristali na protokol liječenja i osudili se na doživotnu terapiju, postoji i jedno ne tako veliko ali ipak more onih koji su uzeli stvar u svoje ruke, počeli da razmišljaju svojom glavom, naoružali se činjenicama i novim saznanjima – i danas su tek oni koji su nekad imali neki problem koji se zove Hashimoto. Sada su posve zdravi.
Kada držim predavanja ili se obraćam većem broju ljudi, vrlo često postavim pitanje: „Jeste li ikad razmišljali što vam se to dogodilo: ako se osvrnete unazad pet ili deset godina, sjetite se jedne vedre, radosne i zdrave osobe, koja se budila s osmijehom na licu. Za tako kratko vrijeme taj osmijeh je zamijenio izraz bola i patnje, a neki se sada bude umorniji nego što su legli, bez volje i snage da krenu u novi dan. Šta je tomu uzrok?” Mi nismo rođeni da budemo bolesni, nesretni, nevoljeni. Dakle, ako pronađemo uzrok koji je doveo do takvog našeg stanja, riješit ćemo se i svih muka.

Prva greška

U samom startu, razmotrimo što se događa kad odete kod liječnika pa se ustanovi da je vaša štitna žlijezda u hipofunkciji. Po protokolu, u većini slučajeva dobit ćete supstitucijsku terapiju, dakle umjetne hormone, koji trebaju nadomjestiti nedostatak vaših prirodnih. Dodavanjem hormona izvana, organ koji je inače u hipofunkciji stavlja se potpuno izvan funkcije. To je kao kad bi nekoga tko je povrijedio nogu, umjesto rehabilitacije i postupnog jačanja musculature, smjestili u invalidska kolica. Bilo bi za očekivati da vrlo brzo u potpunosti izgubi funkciju hodanja. Kao ginekolog vam mogu predočiti da to isto radimo s jajnicima kada nekome damo kontraceptivne pilule, ali to ima sasvim drugu konotaciju. To je prva i katastrofalna greška: umjesto da se organ, odnosno štitna žlijezda, jača i stimulira, ona se stavlja sasvim izvan funkcije… čime ubrzavamo njeno propadanje. Zdrav razum nalaže da se nešto što je oslabljeno jača ako ga mislimo vratiti u prvobitno stanje, ali, nažalost, u klasičnoj medicini zdrav razum često nije premisa od koje se polazi.

Tri ključna preduvjeta

Druga vrlo bitna stvar je što se gotovo nitko od liječnika ne bavi ispitivanjem uzroka, zbog čega je došlo do ispada funkcije štitnjače. To je nekad mukotrpan posao i naravno da je najlakše napisati recept, ali što stoji iza tog poteza pera malo se razmišlja.
Dakle, ako krenemo istraživati, moramo istaknuti da je u najvećem broju slučajeva poremećaj autoimune prirode. Što se to dogodilo da imunološki sustav počne napadati svoje organe, pa i štitnjaču?
Da bi došlo do poremećaja imunološkog sustava, potrebna su tri ključna preduvjeta.
Kao prvo, genetska predispozicija.
Kao drugo, okidač.
I kao treće, nastanak tzv. sindroma crijevne propusnosti ili tzv. curećih crijeva.
Iako ne možemo promijeniti naše genetske predispozicije (u današnje je vrijeme i to pod znakom pitanja: GMO-i itd.), autoimuno stanje možemo spriječiti uklanjanjem okidača crijevne propusnosti. Fenomen curećih crijeva tada počinje stvarati more drugih problema. Dolazi do prelaska crijevnih mikroorganizama u druge sustave gdje im inače nije mjesto. Onda, recimo, s Escherichijom coli u urinarnom traktu počinje borba koja je unapred izgubljena, sve dok se ne riješi sindrom crijevne propusnosti. I, naravno, tom se prilikom koriste enormne količine antibiotika na dug period, što cijelu situaciju još produbljuje i pogoršava.

Uzroci crijevne propusnosti

Na osnovu nekih istraživanja možemo istaknuti nekoliko potencijalnih uzroka crijevne propusnosti.
Na prvom mjestu se nalazi preosjetljivost na gluten, koji može dovesti do nastanka celijakije a ova dalje do nastanka mnogih autoimunih bolesti, između ostalog i Hashimotovog sindroma. Jednostavnim uklanjanjem glutena iz prehrane neki su se ljudi riješili svojih problema i bolesti. Dakle, ljudi koji imaju Hashimoto najprije trebaju izbaciti gluten iz prehrane, kao mogući uzročnik crijevne propusnosti.
Ako je gluten bio jedini uzrok crijevne propusnosti, ta osoba bi trebala očekivati potopunu remisiju antitijela, pa funkciju štitne žlijezde može čak vratiti u normalu za 3-6 mjeseci. Ako ne, mora se kopati dalje.
Drugi veoma važan okidač nastanka crijevne propusnosti su paraziti. I pored kvalitetne ishrane, ukoliko postoje paraziti u crijevima može doći do nastanka niza autoimunih bolesti, pa i Hashimota. Dakle neophodno je temeljito čisćenje crijeva od parazita.
Na trećem mjestu je prevelik broj nekih vrsta patogenih bakterija, posebno otpornih sojeva, kao posljedica neselektivne upotrebe antibiotika.
Na četvrtom mjestu bio bi nedostatak nekih oligomineralnih tvari, prije svega joda, potom cinka koji sudjeluje u obnovi stijenke crijeva, a zatim i glutamina koji ima istu ulogu. Moram razočarati neke sljedbenike veganske/vegetarijanske ishrane, jer neki pojedinci koji su se vratili uzimanju mesa svoj su Hashimoto uspjeli staviti pod kontrolu, pretpostavlja se zbog ponovnog unosa glutamina i ostalih sastojaka koji su omogućili obnovu stijenke crijeva.
I, na petom mjestu, po meni najvažniji okidač nastanka autoimunog mehanizma, pa između ostalih autoimunih bolesti i Hashimotovog sindroma – jest kandida. Kao posljedica našeg neurednog života, pretjerane konzumacije šećera u svim namirnicama, proizvoda od bijelog brašna, previše masnih i teških mesa i mesnih prerađevina, previše mliječnih proizvoda, gaziranih pića i alkohola, dolazi do povećanja pH, odnosno zakiseljavanja organizma. Samim time stvoreni su fantastični uvjeti za prekomjeran rast gljivica u crijevima i za njihovu dominaciju. Najvažnija od njih je kandida, koja je toliko moćna da cijeli organizam može staviti pod svoju kontrolu.

Kad kandida postane gospodar

Veoma zanimljiva priča. Problem je kada dotad vjerna kandida preuzme komandu i pretvori svog gospodara u svoga slugu. Ona vam tada počne pisati jelovnik te diktira stil prehrane i života. To je jedan od najmoćnijih i najprisutnijih živih entiteta u prirodi. Savršen čistač organske prirode, ali nekada nažalost umije otjerati s ovog svijeta i neko nedužno ljudsko stvorenje. Olako shvatanje nje i njene uloge može skupo koštati svakoga. Milijuni ljudi na ovom planetu liječe se od kojekakvih lakših i izuzetno teških bolesti pod pogrešnom dijagnozom i, naravno, pogrešnim lijekovima, koji im još više pogoršavaju ionako teško stanje, a da pritom ni sami ne znaju – nažalost ni njihovi liječnici – u čemu je problem. Povišena kandida i ostale gljivice posjeduju strahovito moćne mehanizme kojima blokiraju sve obrambene snage organizma domaćina, držeći ga na granici života, gdje on služi isključivo njenoj svrsi i njenoj ishrani. Blokira enzimseke i hormonske sustave, uvodi vas u stanje anergije s padom tjelesne temperature, sa svim posljedicama tog teškog stanja. More djece liječi se od autizma, a odrasli od poremećaja mentalnog stanja zbog koriištenja nekakvih lijekova koji nemaju veze s uzrokom tog stanja. Moćni mikotoksini izazivaju takve promjene ponašanja koje mogu biti gore od efekata bilo kojih psihoaktivnih supstanci. Poznato je da se životinje koje se hrane užeglom hranom (zbog aflatoksina) ponašaju agresivno, grizu jedna drugu nekad i do smrti. Tisuće ljudi (više žena – 10:1) ima hipotireozu, i kao mladi su osuđeni da doživotno piju lijekove, a nisu ni svjesni, nažalost ni njihovi liječnici, da se hipotireoze i lijekova mogu riješiti za relativno kratko vrijeme… kad bi znali da to stanje upravo (u najvećem broju slučajeva) izaziva kandida. Mnogo srčanih i plućnih bolesnika također su u sličnom problemu, s istim uzročnikom. Neki autori idu i dotle da tvrde kako je kandida izravan izazivač karcinoma kod čovjeka. Čest je slučaj da se na laboratorijskim pretragama ne nađe kandida u datim uzorcima, ali na modernim biorezonantnim aparatima dijagnosticiramo kandidu u velikom broju. To je samo još jedan od pokazatelja koliko klasična medicina u određenim segmentima zaostaje za nekim novim pristupima dijagnostike i liječenja.

Kućni test za kandidu

Da se ne biste suviše premišljali oko svega ovoga, evo jednog prostog načina da u svome domu sami ustanovite imate li povišenu kandidu ili ne. Vrlo jednostavno i vrlo pouzdano.

Test s pljuvačkom možete izvesti kod kuće, a on će vam pokazati postoji li ozbiljna sumnja da imate preveliku količinu gljivice kandide u organizmu.

image001
Najbolje vrijeme da obavite ovaj test je ujutro, odmah po buđenju.
Prije negoli isperete usta, ispljunete pljuvačku ili išta stavljeno u usta. Vodu sipajte u čistu, prozirnu čašu.
Sakupite u ustima pljuvačku (nemojte se prethodno nakašljavati, važno je da sakupite samo tekućinu iz usta). Lagano je ispljunite u vodu i promatrajte šta se zbiva.
Pljuvačka će ostati plutati na površini, i to je potpuno normalno. Međutim, ako se odmah ili u roku od 15 minuta pojave tanke, viseće ‘nîti’ koje se protežu naniže kroz vodu, to je znak prisutnosti kandide.
Nîti mogu podsjećati na vlasi kose, na paukove noge, čak i na meduzu. Drugi znak je vrlo mutna pljuvačka koja u roku od nekoliko minuta potone na samo dno ili mutne mrljice na sredini čaše koje polako tonu ili se skupljaju ispod pljuvačke na površini.
To što vidite su, zapravo, kolonije gljivica koje se povezuju u nîti, a preporuka je da s liječenjem započnete odmah. Ovaj test možete naći i na YouTubeu, ako ukucate „candida spit test”, i vidjeti kako to izgleda na video snimku.
Ogroman je broj onih koji su se riješili Hashimotovog sindroma i niza drugih bolesti autoimune prirode, te raznih alergija, samim time što su se riješili kandide. Dakako, borba s kandidom nije laka; to znaju oni koji su je prošli ili je upravo prolaze, ali drastično popravljanje zdravstvenog stanja u svim segmentima je ogromna nagrada za uloženi trud. Jedna vrlo važna stvar vezana uz liječenje kandide je da korištenje raznih farmaceutskih preparata daje samo kratkotrajno poboljšanje. Najveći uspjesi su se postigli primjenom prirodnih metoda liječenja. Možda će nekima biti čudno da kao liječnik klasične medicine dajem ovakve savjete, ali upravo me je ogromno iskustvo na ovom polju učvrstilo u mojim stavovima.

Tajna dobrog zdravlja je u kontinuiranom čišćenju organizma

No, vratimo se Hashimotu. Za moguće rješenje ovog problema ključne su tri stvari.
Kao prvo, to je čišćenje organizma od mogućih okidača autoimunog poremećaja. Ne znam za moćniju i blagotvorniju biljku na planetu od bijelog luka (češnjaka). To je najmoćniji čistač organizma, prvenstveno crijeva, od svih patogenih mikroorganizama, uključujući naravno i kandidu. Problem s češnjakom je, naravno, to što ima jak i nekima neugodan miris. Taj moment se lako može spriječiti tako što ćete svako jutro tijekom 1-2 mjeseca uzimati na prazan želudac, pola sata prije jela s čašom vode, 2-3 cijela oljuštena čena češnjaka. Popijete ih jednostavno kao što pijete neki kapsulirani lijek. U tom slučaju ćete izbjeći neprijatan miris u ustima i nećete imati gorušicu ili gastritis zbog iritacije sluzokože želuca. Ključna stvar je da češnjak, tako neprobavljen, u svojoj prirodnoj kapsuli, dođe do debelog crijeva i tamo lagano počne otpuštati svoje ljekovite sastojke. Upravo se u debelom crijevu i nalazi najveći broj tih okidača crijevne propusnosti. U prvih nekoliko dana imat ćete navalu neprijatnih i smradnih plinova, jer kandida prilikom uništavanja otpušta razne toksične plinove, ali se za par dana to svede na neku prihvatljivu mjeru. U iskazima mnogih mojih pacijenata i prijatelja koji su primijenili ovaj savjet nalazim samo neizmjerne znake zahvalnosti za ovako jednostavan a učinkovit naputak i način da poprave svoje zdravstveno stanje. Priče ljudi koji su ovo primjenjivali i njihovo oduševljenje poboljšanjem vlastitog zdravlja također možete naći na internetu, pa i s nekima od njih kontaktirati te razmijeniti zdravstvena iskustva. Naravno, crijeva možete čistiti i svim drugim prirodnim metodama koje su vam poznate ili ih negdje pročitate.
Vremenom, mi se silno ‘zaprljamo’, kako na energetskom tako i na fizičkom planu, pa naš organizam naprosto ne može više normalno funkcionirati. Oni koji to shvate već su na pola puta ka dobrom zdravlju, a oni koji poduzmu konkretne mjere u smislu čišćenja na obje razine, na sigurnom su putu u sretniju budućnost.
U cijeloj priči nikako ne smijemo zaboraviti ni reguliranje našeg pH statusa. To znači da moramo izaći iz kiselog prema lužnatom stanju, jer u tim uvjetima kandida i još neki patogeni mikrobi ne mogu opstati. Osim savjeta da u prehrani koristite što više sirovog povrća, jedan veoma dobar način da to postignete je kupanje u sodi bikarboni. Dakle, 1-2 puta tjedno 1 jušnu žlicu sode sipajte u kadu s toplom vodom i ‘namačite’ se 20-30 minuta. O tome koliko je, uza sve ostalo, važna i fizička aktivnost, mislim da ne treba ni govoriti.
Druga važna stvar za popravak oštećene stijenke crijeva je unos cinka i vitamina A i D, te magnezija koji je zaista višestruko koristan za ljudsko zdravlje. Dakako, kad je u pitanju Hashimoto, nezaobilazan je i jod. Jedan od provjereno dobrih načina unosa joda u organizam je uzimanje 1-2 kapi u 2 dl vode, Lugolovog rastvora na svakih 3-4 dana, to jest dva puta tjedno tijekom 2 mjeseca.
I treća ključna stvar je stimulacija štitne žlijezde koju smo spomenuli na samom početku. Jedan od načina kojima se to može postići je primjena infracrvenih lampi tijekom 10 minuta jedanput dnevno. I, naravno, nešto – po mojem mišljenju najefikasnije u tu svrhu – jest primjena POLARISA, polarizacijskog diska, koji se odnedavno može naći i na našem tržištu.
Kao što znamo, štitna žlijezda je dirigent rada cijelog organizma. Njeni hormoni kontroliraju metabolizam. Kod njene hipofunkcije dolazi do usporavanja metabolizma i nakupljanja suvišnih kilograma. Dolazi do brzog propadanja raznih organa i sustava ljudskog organizma. Proces starenja se enormno ubrzava.
Dakle, stimulacija te male pčele radilice je ključna stvar u cijeloj priči. Kao što sam spomenuo, Polaris je za sada neprikosnoven u tu svrhu, što nam govore iskustva sad već velikog broja korisnika. Čak i oni koji nemaju problem s hipotireozom će stimulacijom štitne žlijezde potaći svoju vitalnost, usporiti starenje, ubrzavanjem metabolizma skinuti višak kilograma, ili, na kraju krajeva, popraviti svoje raspoloženje. U tu je svrhu dovoljno Polarisom tretirati štitnu žlijezdu samo 5 do 10 minuta jednom dnevno. Ako netko nije u stanju da za sebe izdvoji ni toliko vremena, mislim da onda nema pravo bilo kada i bilo kome žaliti se na svoje loše zdravstveno stanje. Zapamtite, vaše je zdravlje isključivo u vašim rukama.
image002
I, da završimo s općom definicijom bolesti. Neki kažu da je bolest instrument razvoja duše. Drugi da je posljedica sukoba duše i uma, što nije daleko od istine, jer svi mi vrlo dobro osjećamo kad radimo nešto što nije u skladu s našim bićem, a ipak to činimo. Treći kažu da smo svi mi pali anđeli i da je bolest sredstvo našeg discipliniranja. Kako god bilo, ja kažem da je bolest nepotrebna patnja, i da je posljedica naše neodgovornosti prema samima sebi i našeg velikog neznanja. Čak i da jesmo pali anđeli, nisam siguran da smo baš toliko loši i da zaslužujemo svu ovu patnju kroz koju prolazimo. Bolest, naprosto, smatram poniženjem za ljudsko biće i spreman sam sve učiniti, zajedno s vama, da se te bijede riješimo ili da je bar umanjimo. Ako već trebamo učiti neke životne lekcije, neka to bude na neki dostojanstveniji i manje bolan način.
Mi smo rođeni da budemo zdravi, sretni, da volimo i da budemo voljeni.
Živi i zdravi bili!

Podijelite sa prijateljima: