četvrtak, 10. ožujka 2016.

EVO KADA JE VREME REĆI STOP ŠEĆERU

Da li čovek može biti zavisan od šećera? Ako žudite za šećerom ili nečim slatkim i u tome nalazite utehu, to je ozbiljan znak zavisnosti.
U nastavku teksta predstavljamo Vam nekoliko znakova koji ukazuju da je vreme da se kaže stop šećeru.
1. Umor i nedostatak energije
Šećer može povećati nivo energije zbog ugljeni hidrata, ali to je samo na prvi trenutak. Nakon nekog vremena, vi ćete se početi osećati umorno i vaša energija će pasti na nizak nivo. Ako se tako osećate celo vreme, trebali biste proveriti količinu šećera koju konzumirate.
2. Česte prehlade i gripe
Previše šećera u krvi može dovesti do čestih prehlada, gripa ili groznica. Ako smatrate da ste hvatač za svaki virus iz okoline, to znači da je vaš imunitet oslabljen. To je razlog zašto se vaš organizam ne može boriti protiv prehlade, groznice, ili čak i neke hronične bolesti. To može biti popravljeno, ako smanjite količinu unosa šećera koju konzumirate.
3.Anksioznost ili depresija
Osećaj emocionalne slabosti je još jedan znak visokog nivoa šećera u krvi. Stalno ste u brigama, tužni ste, nervozni, ne želite da se druže i druge psihičke promene su tipični simptomi zavisnika o šećeru.
4. Tamni krugovi ispod očiju
Postoje različite vrste upalnih kožnih problema koji se pokreću povećanom potrošnjom šećera. Ako smanjite količinu šećera u svojoj dnevnoj ishrani, možete rešiti probleme s kožom kao što su prekomerna suvoća, akne, ekcemi i slično.
5. Visoki krvni pritisak
Visok krvni pritisak je nekad posledica i prekomernog unosa šećera.
6. Dijabetes
Veliki broj ljudi pati od dijabetesa. Ukoliko ste stalno gladni i žedni ili ste depresivni kada preskočite obrok, to su znakovi pred – dijabetesa.
(kucnilekar)

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: