srijeda, 29. lipnja 2016.

RAZLOZI ZAŠTO TREBA PITI ČAJ OD NANE I ZELENI ČAJ SVAKI DAN

Donosimo vam nekoliko zdravih razloga zašto svaki dan posegnuti za čajem od nane ili moćnim i sve popularnijim – zelenim čajem!
Nana umiruje
Osim što ima prijatan miris i ukus, jedan od najpopularnijih čajeva na našem području riznica je zdravlja i dobro će vas ugeijati u zimskim danima. Osim što je vrlo delotvoran u borbi protiv prehlade, čaj od mente pomaže i kod probavnih tegoba jer smiruje želudac i creva. Blagotvorno deluje i na nervni sistem pa se zato preporučuje razdražljivim i anksioznim osobama, zbog čega pomaže i kod glavobolje i mučnine koje su posledica uznemirenosti.
Zeleni čaj – najzdraviji čaj
O zelenom čaju čuli ste jako mnogo pozitivnog, posebno u poslednje vreme kada su se istraživači i naučnici zaljubili u čudesne moći ovog napitka. Ovaj čaj smanjuje rizik od bolesti srca i vena, karcinoma i brojnih drugih hroničnih obolenja. Dobar je za pamćenje, a nauka kaže da je čak i superheroj među čajevima u borbi protiv gotovo svih vrsta raka probavnog trakta. Jednostavno, stručnjaci ga, očito iz mnogo razloga, smatraju najzdravijim čajem na svetu!
Kako pripremiti zeleni čaj
Važno je naglasiti da se priprema zelenih čajeva razlikuje od pripreme ostalih čajeva. Naime vodu koja je proključala skinite sa vatre i ostavite dva do tri minuta kako bi joj temperatura pala na 80°C, a zatim prelijte čaj. Ostavite čaj da odstoji do tri minuta, procedite i servirajte. Na ovaj način se sačuvaju svi vredni sastojci zelenog čaja.
Izvor: kucnilekar

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: