Ima ga u toku cele sezone, a sigurno niste znali za sva ova lekovita svojstva.
Uvek je na trpezi – leti u svežem a zimi u ukiseljenom obliku. Ako ste pomislili na kupus, niste pogrešili.
Ko još ne voli kada se na trpezi nađu sarma ili podvarak? Pored toga što je ukusan, kiseo kupus je i izuzetno zdrav, budući da sadrži fitonutrijente, sumporna jedinjenja koja naše telo štite od raka želuca.
Zbog toga ga često lekari i preporučuju ljudima koji imaju problema sa varenjem i generalno osetljiv želudac.
Ovo su lekovita svojstva kiselog kupusa- Isceljuje oštećenu kožu izazvanu prekomernom izlaganju UV zraka, a pored toga je i podmlađuje.
- Ublažava stres
- Poboljšava raspoloženje
- Pomaže stvaranju crvenih krvnih zrnaca jer je bogat vitaminom B12
- Pomaže pri izgradnji kostiju
- Jača imunitet
- Blagotvorno deluje na organe za varenje, želudac i creva
- Pomaže pri izlučivanju štetnih materija iᴢ organizma
- Snižava povišeni holesterol
(Dnevno)
0 komentari:
Objavi komentar