subota, 16. srpnja 2016.

PRIRODNI SASTOJCI PUNO UČINKOVITIJI OD ANTIBIOTIKA!

Iako lekari neretko  propisuju antibiotike, treba ih uzimati s oprezom jer je njihov uticaj na organizam izrazito negativan te osim što slabi imunitet, stvara sjajnu podlogu za razvoj mnogih bolesti, kao i razvoj tzv. superbakterija, odnosno bakterija otpornih na antibiotike zbog kojih medicina strepi.
Jedna od superbakterija svakako je i streptokok (Streptococcus), najčešći uzročnik upale grla i krajnika, ali i meningitisa, upale pluća i uha. Tu je i stafilokok (Staphylococcus aureus), uzročnik MRSA-e, poznate “bolničke bakterije” koja je pobedila penicilin. Stafilokok je u poslednje vreme sve otporniji na antibiotike.
Naučnici su dokazali da su sjajni saveznici u borbi s ovim okorelim superbakterijama prirodni sastojci.
Beli luk
Uspešno leči infekcije kao što su upala pluća i MRSA. Uništava crevne parazite i pomaže kod upala, a dokazano je najbolji prirodni neprijatelj . Ta bakterija u ljudskom organizmu prouzrokuje upalu pluća, upalu uha, organa mokraćnog sistema, infekciju oka.
Prema značajnom otkriću Državnog Univerziteta Washington, delovanjebelog luka na bolest izazvanu bakterijom općenito prisutnom u pokvarenoj hrani, bilo je stoput učinkovitije od delovanja dva poznata antibiotika.
Zaključak njihovog istraživanja donosi dokaze o učinkovitosti koncentrata belog luka u inhibiciji rasta bakterije Campylobacter jejuni. Beli luk se smatra najmoćnijom prirodnom hranom, a sjajan je i u lečenju infekcije poput upale pluća MRSA-e, a ubija i bakterije Pseudomonas aeruginosa. Beli luk ima i vrlo značajnu ulogu u istraživačkim laboratorijima.
U nizu poslednjih otkrića jedno od najzanimljivijih je da beli luk povisuje ukupan nivo antioksidansa u telu. Stručno nazvan Alliurn sativa, beli luk je tokom istorije postao čuven zbog svoje sposobnosti u odbrani od virusa i bakterija.
Naučnici su takođe otkrili da je dialil sulfid koji se razvija kada protisnemo beli luk bio oko 100 puta učinkovitiji od dva antibiotika eritromicina i ciprofloksacina. Dialil sulfid i drugi organosumporni sastojci učinkovito ubijaju važne patogene koji kontaminiraju hranu, kao što su Listeria monocytogenes i Escherichia coli.
“Dialil sulfid može se koristiti za reduciranje nivoa Campylobactera u prostoru , te za čiščenje opreme za procesuiranje industrijske hrane, s obzirom da je bakterija pronađena u biofilmu u oba slučaja”, rekao je naučnik Konkel.
“Dialil sulfid može doprineti da hrana bude sigurnija za konzumiranje”,rekla je naučnica Barbara Rosco.
Med
Med ima snažna antibakterijska svojstva te deluje poput antibiotika. Uspešno se bori protiv stafilokoka, streptokoka, ali i MRSA-e. Naučnici su dokazali i da povoljno deluje kod zacelivanja inficiranih rana.
Kurkuma
Kraljica začina kako je nazivaju, kurkuma, ima antiupalne sposobnosti koje su neverovatno moćne. Ne postoji ni jedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekt nazivaju se kurkumin. Najnovija istraživanja otkrila su da kurkuma sprečava rak debelog creva, prostate, mozga, dojke.
Origano
Antibakterijski i antigljivični lek jeste ulje i čaj origana. Prema istraživanju Univerziteta u Georgetownu, ulje origana jednako je uspešno u borbi protiv superbakterija kao i savremeni antibiotici, ali je dakako mnogo zdraviji izbor koji ne šteti telu.
Izvor: kucnilekar

NAPITAK KOJI SNIZUJE PRITISAK

Probajte sami da napravite prirodni lek koji će regulisati krvni pritisak i tako poboljšati vaše opšte zdravlje.
Naučna istraživanja su pokazala da borovnica može pomoći u kontrolisanju krvnog pritiska.
Stručnjaci smatraju da je neverovatan lekovit potencijal borovnica jer potiče od bogatstva antioksidanata koji smanjuju upale i deluju blagotvorno na zdravlje ljudi.
A dobra vest je da vam nisu potrebne velike količine borovnica da biste iskoristili njihove blagodeti. Dovoljno je da popijete jedan lekoviti napitak od borovnica dnevno i da primetite pozitivne promene vašeg zdravstvenog stanja.
Osim toga što sadrži borovnice, ovaj napitak sadrži i banane, jogurt i spanać, pa tako obiluje kalijumom, probioticima i dijetetskim nitratima.
Recept
Pomešajte šolju borovnica (može i smrznutih), jednu zrelu bananu, šolju nemasnog jogurta, šolju spanaća i sve dobro izmešajte u blenderu. Dobićete dve porcije napitka.
Izvor: kucnilekar

MUDRA „SPAŠAVANJE ŽIVOTA“ MOŽE ZAISTA SPASITI ŽIVOT

Poznato je da čovek ima energetske kanale, a svaka bolest utiče na karakteristike povezane s dobijanjem i otpuštanjem energije u našem organizmu.
Mudre predstavljaju poseban položaj prstiju i ruku, koji se koristi za uspostavljanje unutrašnje ravnoteže i isceljivanje.
Danas vam predstavljamo Mudru „Spašavanje života“. Veoma važna mudra, prva je pomoć kod srčanih problema. Vrlo je učinkovita kod: boli u srcu, srčanog napada, lupanja srca, kod infarkta miokarda. Ako je odmah upotrebite može zaista spasiti život. Mudru praktikujte čim osetite tegobu, radite je sa obe ruke kao na slici:
MUDRA “SPAŠAVANJE ŽIVOTA”  
Kažiprst savite tako da dodirne jagodicom podnožje palca. Jagodice srednjeg prsta i prstenjak spojimo sa jagodicom palca, a mali prst ostavite ravan.
Donosi brzo olakšanje i efikasna je kod srčanih problema kao da ste uzeli nitroglicerin. Ako je odmah upotrebite može zaista spasiti život.
Izvor: uspesnazena.com

MUĆKANJE ULJA: DREVNA INDIJSKA TEHNIKA IZBELJIVANJA ZUBA

Želite da vam zubi postanu blistavo beli? Možda je ovo pravo rešenje za vas…
„Tehnika“ mućkanja ulja u ustima je nastala još u drevnoj Indiji, ali se čini da je danas ponovo u modi.
Ovaj tretman podrazumeva mućkanje jestivog ulja (od susama, kokosa i maslina) u ustima do 20 minuta. Kada završite sa procesom, ulje će učiniti da vaši zubi budu beli, a mnogi zagovornici ovog tretmana tvrde da ulje uništava bakterije u usnoj duplji i na zubima.
Drevne indijske legende ukazuju da ova praksa može da izleči migrenu, astmu, dijabetes i mnoge druge bolesti, što ima smisla s obzirom na to da je loše oralno zdravlje povezano sa povišenim rizicima od srčanih bolesti, moždanog udara, pa čak i raka pankreasa.
U zemljama u razvoju, mućkanje ulja u ustima se koristi umesto savremene oralne nege.
Američka Asocijacija zubara ipak je pomalo skeptična kada je ova praksa u pitanju i smatra da su potrebna dodatna istraživanja, koja bi utvrdila tačan efekat ove prakse iako je dokazano da mućkanje ulja u ustima smanjuje nivo bakterije koja je povezana sa karijesom – Streptococcus mutans.
Stomatolog Mark Volf je nagovestio da, iako ova praksa ne treba da zameni vašu uobičajenu oralnu higijenu, možete da je ubacite u svakodnevnu rutinu.
Uzmite jednu ili dve kašičice ulja i mućkajte ih po usnoj duplji svakog jutra. Ispljunite nakon što pobeli, što je uglavnom nakon 20 minuta.
Šta god da radite, nemojte da progutate ulje, koje je sada puno bakterija.

PODARITE SEBI SAMOMASAŽU STOPALA PRE SPAVANJA


Jedna od tehnika kojom možemo sa sobom, u sebi i kroz sebe upiti mnogo užitaka ljekovitog darivanja jest postupak samomasaže. Iako je poželjno koristiti ulja obogaćena ljekovitim svojstvima biljaka jer će tada učinak biti maksimalan, iznijeti ću primjer jednostavne samomasaže za opuštanje koja umiruje um i pomaže osobama koje su pod stresom ili pate od nasanice. Masažu je potrebno obavljati u vrijeme neposredno prije spavanja te ju preporučujem uvrstiti u dnevnu rutinu i odvojiti za nju potrebno vrijeme.

Tada će vam tijelo uvijek zahvaliti na trudu i brizi, a duša će vas podsticati u radosti življenja.
Trajanje masaže: 10-15 minuta
Vrsta ulja po doshama
  • vata / sezamovo ulje
  • pitta / suncokretovo ulje
  • kapha / kukuruzno ulje ili kombinacija kukuruznog i sezamovog ulja

Postupak

Umjereno zagrijte ulje. Nanesite ga na dlanove i zatim lagano, kružnim pokretima, utrljajte ulje na područje stopala. Kružnim pokretima masirajte cijela stopala, područje tabana, svaki prst zasebno a zatim krenite pokretima na gornje dijelove stopala, povlačeći obje ruke paraleno sve do potkoljenice. Ponavljajte pokrete i dodavajte ulje uvijek kada osjetite da je ono potrebno. Dajte si vremena za uživanje i otvorite se ugodi i miru. Ukoliko osjetite potrebu, zatvorite oči i povežite se s cijelim tijelom i svim senzacijama. Ne odupirite se ostvarenoj ugodi. Namiješite se i pošaljite zahvalnost i ljubav svakoj stanici svoga tijela.
Autor: Senka Kušer-Mijić
ayurveda4you.net

OVO JE ČUDESNO SREDSTVO ZA LEČENJE BOLESTI BUBREGA: ŽITARICA KOJA LEČI!

Žitarica proso je jednostavno i zaista čudesno sredstvo za lečenje bolesti bubrega. Mnogi tvrde da im je proso pomogao da zaborave na probleme s bubrezima.
U narodnoj medicini se koristi kao prirodni lek za lečenje urolitijaze (stvaranje kamena u mokraći i urinarnom traktu). Efikasno čisti bubrege, eliminiše pesak i sluz, uklanja sitno kamenje iz bubrega i bešike, pomaže kod ženskih bolesti i leči cistitis.
Inače, proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja poseduje visoku hranljivu vrednost i lekovita svojstva. Isprobajte ovaj čudesan i delotvoran recept ruske narodne medicine koji će vam pomoći u čišćenju bubrega, izlučivanju sluzi, peska i sitnog kamenja.
Recept za uklanjanje kamena iz bubrega:
Uveče jednu čašu (200 grama) prosa isperite u toploj vodi. Naspite proso u veću teglu (od 3 litra) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuvanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći. Ujutru ponovo promućkajte. Primetićete belu mutnu tečnost u tegli.
To je vaš lek.
Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.
Proso nemojte da bacite. Skuvajte zdravu kašu koju možete da pojedete za doručak (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuva se 15-ak minuta).
Uveče pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku. Ovo treba piti 10-15 dana. Nakon toga kamen će da se rastopi i izaći će zajedno s urinom, a bubrezi su očišćeni od peska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno je tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.
Ova žitarica je pristupačna svakome. Nije skupa, možete je pronaći u svim radnjama zdrave hrane. Uvođenjem prosa u svoju ishranu doprinećete zdravlju svojih bubrega.
Prevencija je to o čemu je neophodno misliti, jer će vaš organizam izbeći potencijalne bolesti i čistićete ga na prirodan način.
(magazin.ba)

U HRANI JE I UZROK BOLESTI I LEK

Dr Ana Gifing, specijalista antiejdž medicine: Dugotrajno pogrešna ishrana dovodi do težeg zakiseljivanja tela, a jedna od najkiselijih bolesti je karcinom. Najveća greška je preskakanje doručka.
HRANA je osnovni izvor energije ljudskog organizma, ali ako se namirnice loše kombinuju, može da bude i uzrok mnogih bolesti. Loša ishrana okrivljuje se za pojavu gojaznosti, dijabetesa, ateroskleroze, karcinoma. Srećom, nastanak bolesti može na vreme da se spreči, ako se metabolički procesi u organizmu usklade sa jelovnikom.
Za početak, dan ne treba započinjati šoljicom kafe, već čašom mlake vode ili šoljom prohlađenog biljnog čaja, a u večernjim satima ne bi trebalo da se uzimaju namirnice koje sadrže skrob, kao što su pice, pite, razna testa, sendviči.
– Varenje skroba traje do 11 sati – objašnjava u intervjuu “Novostima” dr Ana Gifing, specijalista antiejdž medicine, koja je pre osam godina patentirala program ishrane “Hrono-nutricija dr Gifing”. – Ako je neko uneo skrob u 22 časa, u narednih 11 sati imaće problem sa varenjem. Najčešće se dešava da ti ljudi prave još jednu grešku u ishrani – ne doručkuju. Imamo sve više ljudi koji se vrte u ovom začaranom krugu, što kasnije dovodi do brojnih problema i bolesti poput povišenog holesterola i krvnog pritiska, gojaznosti, dijabetesa.
* Zbog čega je važno da se namirnice biraju u odnosu na doba dana?
– U određeno doba dana luče se određeni enzimi i hormoni u telu koji pomažu da stvaramo energiju. Pravimo kombinatoriku namirnica zato što se hemija hrane razlikuje od namirnice do namirnice, a razlikuje se i način varenja. Ako pogrešno iskombinujemo dve namirnice, varenje će biti kompromitovano.
Na koji način?
– Kada pojedemo samo skrob, on počinje da se vari u ustima, tu ga određeni enzim oblaže i tako dolazi u želudac, gde se skrob ne vari. Dalje odlazi u tanko crevo i proces se nastavlja. Međutim, ukoliko pojedemo skrob sa nekom jakom proteinskom namirnicom, na primer biftek sa hlebom i krompirom, desiće se sledeće: biftek se vari samo u želucu, isključivo u kiseloj sredini, a skrob isključivo u baznoj. Biftek kada dođe u želudac naglo podigne kiselost, a smanjeni pH u želucu razlaže zaštitu kojom je skrob obložen u ustima. Ova polusvarena smesa iz želuca ulazi u tanko crevo, gde bi skrob trebalo da nastavi da se vari, ali ne može, jer je preterana kiselost ušla sa hranom. Polusvaren skrob dolazi u debelo crevo, koje u zidu ima fiziološke džepove ili kripte, u koje se s vremenom lepe toksini. To je jedan od osnovnih uzroka nastanka karcinoma debelog creva.
* Kakve greške najčešće pravimo u ishrani?
– Ubedljivo najčešće ponavljana greška je preskakanje obroka. Uglavnom je to doručak, a to je jedan od najvažnijih obroka jer daje puno energije za funkcionisanje. Ukoliko unesemo pravu vrstu namirnica, odlično ćemo funkcionisati i nećemo zablokirati metabolizam. Druga greška je uzimanje voća u jutarnjim satima. Na taj način se unosi brza energija, brzi šećeri, a ta energija vrlo brzo nestaje iz organizma, i ćelije ne mogu da funkcionišu duži vremenski period.
Zbog čega ne treba preskakati doručak?
– Jer će nakon nekog vremena organizam početi da se buni i počeće da čuva masti.
* Ako uvedemo zdravu ishranu, kada će se to odraziti i na metabolizam?
– Već za 24 sata počinje obnavljanje metaboličkih funckija u telu. Nekad se to ustali za dve nedelje, nekada treba i četiri meseca. A u prvih sedam dana svi pacijenti već imaju izuzetno dobre rezultate, koji i subjektivno mogu da se provere.
IZBEGAVAJTE SUHOMESNATO
* Da li su viršle, salame, paštete “zabranjene”?
– Takve namirnice treba izbegavati ili treba napraviti domaće paštete. Kada birate suhomesnate proizvode, uradite test. Uzmite parče salame, stavite na foliju i zamrznite preko noći. Ujutru izvadite. Ako na foliji ne ostane ništa nemojte više da je kupujete, jer nije kvalitetna. Mogu da se uzimaju šunke koje su u komadu ili pečenica.
* Koje je optimalno vreme za obroke?
– Preporuke su da doručak bude do 9.30, a ručak između 13 i 15 časova. Između obroka ne treba uzimati grickalice, što je lako postići ako je prethodni obrok bio kvalitetan. Neki slatkiš, voće ili suvo voće može da se pojede između 17 i 18 časova, dok večernji obrok treba da bude dva sata pre spavanja.
* Šta bi trebalo da se jede u odnosu na doba dana?
– Najkompleksniji obrok bi trebalo da bude ujutro, i tada može da se jede apsolutno sve: tost i maslac, kifla, jaja sa šunkom ili slaninom. Bitno je pre prvog jutarnjeg obroka popiti ili mlaku vodu, ili prohlađen biljni čaj, ali nikako kafu jer povećava kiselost organizma. Bubrezi u toku noći rade da bi ujturu izbacili urin koji je kiselog karaktera.
Da bi svu kiselinu skupili i izbacili bubrezima trebaju minerali, a najbliži su minerali iz kostiju. Zato, što više kiseline unosimo, pre ćemo imati problem sa kostima, osteoporozu ili osteopeniju. Danas već postoje deca sa osteopenijom zato što uzimaju prekisele namirnice: brze šećere, slatka gazirana pića, belo brašno…
* Kako napraviti najbolji odabir za ručak i večeru?
– Za ručak treba uzeti ili čisto skrobni obrok, recimo testeninu, ali ne svakog dana, ili kombinaciju povrća sa nekim proteinom. Preporučuje se kuvana hrana, ali ako se jede punjena paprika, na primer, ne treba kombinovati pirinač i mleveno meso. Umesto pirinča može da se doda malo kinoe, ili spelte. Za večeru su najbolje salate, recimo zeleno povrće: tikvica, zelena salata, krastavac, blitva i brokoli. Uz to može i malo proteina, recimo belance. Svi začini su dozvoljeni.
* Da li intolerancija na neke namirnice može da utiče metabolizam?
– Intolerancija je tihi ubica, jer ne izaziva burne reakcije kao alergije, tako da se na hroničan način, dugotrajno, stvaraju otpadni produkti i toksini. Oni se skladište na ćelijskom nivou i tako nastaju bolesti.
* Koji su simptomi intolerancije?
– Osoba koja pojede namirnicu na koju je intolerantna nema nikakve trenutne simptome, osim ako nije ektremno intolerantna na histamin. Histamina ima u mnogim namirnicama, hrani koja se dugo čuva, koja se podgreva, u suhomesnatim proizvodima. Kada je neko ektremno intolerantan, zapušiće mu se nos, ili će se javiti glavobolja. Osobe koje imaju umerenu ili hroničnu intoleranciju tek sutra će da imaju tegobe, a to mogu da budu česte glavobolje, migrene, neke promene na koži, curenje iz nosa, bolovi u zglobovima ili mišićima.
* Koliko puta se ove tegobe povežu sa hranom?
– Gotovo nikada. Sa hranom povezujemo samo neke burne reakcije i mučninu, ili se pak povezuje pogrešno. Često se dešava da osoba jede lošu kombinaciju namirnica i sticajem okolnosti taj obrok sadrži i krastavac. Kada se desi nadimanje zbog loše kombinacije, osobi se vraća ukus i miris krastavca, pa povezuje da mu on ne prija. Zapravo, krastavac je najmanji problem u ishrani. Tako ljudi odbacuju ono što im odgovara, a nastavljaju da jedu lošu kombinaciju i ne shvataju da je ona uzrok tegobam. Dugotrajni problemi u ishrani najčešće vode ka težem zakiseljivanju tela, a jedna od najkiselijih bolesti je karcinom.
* Da li namirnice na koje smo intolerantni zauvek moramo da izbacimo iz jelovnika?
– Ne. Neće se ništa dramatično desiti ako, recimo, jednom u 14 dana pojedemo takvu namirnicu. Čistiji organizam će se lakše izboriti ako tako nešto pojedemo, ali ako to radimo svakog dana, sigurno ćemo imati problem.
Izvor: Novosti online

NAPITAK KOJI OTKLANJA SVAKI BOL I DELUJE PROTIVUPALNO

Antioksidansi u našem organizmu su glavni koji ometanju i regulišu rast slobodnih radikala, koji imaju sposobnost da izazivaju različite bolesti.
Kurkuma je na vrhu liste začina sadrži oko 300 antioksidansa, i baš zbog toga vam predstavljamo recept za napitak od kukurme u prahu.
Sastojci :
  • 1 kašika kukurme u prahu
  • 1  đumbir (veličine do 5 cm)
  • 5 šargarepa
  • 2 limuna
  • 1 pomorandža
  • 1 krastavac
Priprema:
Očistite limun, pomorandžu, đumbir i šargarepu. Sve sastojke izmiksajte u blenderu. Tako sveže pripremljen možete odmah konzumirati.
Sok od kurkume ublažava upale izazvane artritisom, jer sadrži antioksidans kurkumin koji ublažava ukočenost i opekotine zglobova.
Kako je poznato da slobodni radikali mogu izazvati mnoge bolesti od kojih je najčešći rak. Kurkumin sok je uspešan kao prevencija raka jajnika, debelog creva, prostate i dojke.
Napitak ima moć da smanji nadutost, gorušicu i gastritis. Kurkumu možete konzumirati i u prahu, dodajući jednu kašičicu uz kafu. Sok od kurkume kontroliše holesterol, štiti krvne sudove i srce, delujući preventivno na kardiovaskularne bolesti.
Izvor: kucnilekar

CVET IZ SVAKOG VRTA LEČI POPUCALE KAPILARE

Imate problema s popucalim kapilarima i ne znate kako ih riješiti? Pokušajte ovaj prirodni lijek od maslačka, možda vam pomogne.
Trebate pomiješati jednake dijelove korijena maslačka, korijena čička i bobica kleke pa žlicu dobivene mješavine preliti s pola litra vode i ostaviti da prenoći.
Ujutro zagrijavati do ključanja i kuhati 5 minuta. Procijediti i piti tijekom dana, na prazan stomak.
Ovaj prirodni lijek bi trebao ublažiti posljedice popucalih kapilara.

60 SEKUNDI KOJE ĆE VAM SPASITI ŽIVOT I OTKRITI U KOJEM VAM JE STANJU ORGANIZAM!

Korisni savjeti za sistematski pregled kojega možete obaviti za 60 sekundi u svojem domu.
Svega 60 sekundi dovoljno je da pomoću nekoliko brzih i lakih kućnih samopregleda otkrijete u kakvom je stanju vaš organizam. Proučite vaše dnevne rutine i napravite kratak, ali učinkovit sistematski pregled.
Pogledajte oči
Bjeloočnica može kriti mnogo toga o vašem zdravlju. Ona mora biti posve bijele boje, a crvenilu u očima uzrokuju sitni kapilari koji se iz određenog razloga prošire i postaju vidljivi. No, bjeloočnica može postati žućkasta. Napravite test tako da sedam dana za redom na dnevnom svijetlu promatrate bjeloočnicu, ako se boja iste mijenja uzrok može biti napor, alergije ili razne iritacije, ali ako ona ostaje nepromijenjena potražite pomoć liječnika.
Četka za kosu
Ispadanje kose može biti pokazatelj širokog spektra promjena u organizmu. Ako na četki poslije češljanja primijetite više dlaka nego inače, detaljno je očistite i kod sljedećeg češljanja prebrojite vlasi. Izgubite li oko sto dlaka dnevno, to je normalno, ali ako broj prelazi dvjesto ili ako vam kosa opada u pramenovima svakako se posavjetujte sa doktorom.
Ispušite nos
Normalno disanje kroz nos opisuje i normalno stanje sluznice nosa, ali i najmanja promjena u organizmu to stanje može promijeniti. Ispušite nos u bijelu papirnatu maramicu, a ako ne ispušete ništa vaša sluznica je zdrava. Ako ispušete providnu tečnu sluz, vjerojatno se radi o iritaciji, promjeni temperature ili alergiji. Žuta ili zelena sluz ukazuje na neku vrstu upale, koju bi trebalo pratiti.
Nokti
Zdrav nokat treba biti čvrst i proziran, a bilo kakva promjena na njegovoj površini može biti pokazatelj zdravstvenih problema. Svaki nokat pregledajte detaljno i obratite pažnju na eventualne promjene. Mrlje bijele boje ukazuju na manjak vitamina i minerala u organizmu, žuta boja ukazuje na gljivične upale. Primjetite li takvu, ili sličnu boju budite oprezni, a ako se situacija pogoršava ili mijenja potražite pomoć stručnjaka.
Konac za zube
Čišćenje zuba zubnim koncem dio je higijene usne šupljine, ali ta rutina može biti pokazatelj značajnih promjena u vaši ustima. Komadom konce očistite prostor između desni i zuba. Ako opazite krvarenje ne trebate brinut, to može ukazivati na osjetljivost desni ili manje upale koje se koncem mogu riješiti. No, ako desni i nakon čišćenja ne staju s krvarenjem, posavjetujte se sa stomatologom.
Pogledajte mokraću
Normalna boja urina trebala bi biti bistre svijetlo žute boje, ali promjene u urinu mogu stvoriti brojni faktori poput hrane, pića no i zdravstvenih tegoba. Za neobične promjene boje i mirisa, obavezno posjetite liječnika.
Pregledajte svoju kožu
Detaljno pregledajte kožu i to od lica i vrata pa sve do stopala. Ne zaboravite tjeme, između prstiju, iza ušiju, oko spolnih organa, ispod ruke… Primijetite li na koži neke neobične promjene ili nove neobične madeže, mrlje ili depigmentaciju potražite savjet ljekara savjetuju na zadovoljna.hr.

MAJKA BOLESNE DEVOJČICE: KANABISOVO ULJE MI JE IZLEČILO DETE

Posle četiri meseca Miji (5) smanjio se tumor, a vid joj se poboljšao za 30 odsto.
Veruju u srećan kraj… Marija Rašić i Mija
BEOGRAD – Kad je moja ćerka Mija imala tri i po godine, otkrili su joj benigni tumor hipofize. Bilo je strašno.
Ovako je svoju dirljivu ispovest započela Marija Rašić (28) iz Batajnice, majka divnih devojčica Mije (5) i Helene (2).
– Hitno su joj urađene dve operacije, posle kojih i 29 zračenja, ali tumor je nastavio da raste. Ona je bila malaksala, nemoćna, a noću je kroz plač molila: „Mama, pomozi mi, sve me boli.“ Sasvim slučajno, prošle godine preporučeno nam je da koristimo ulje od kanabisa. To je bio naš spas i početak njenog izlečenja.
Zahvaljujući ulju od kanabisa, Miju smo zatekli na nogama, energičnu i pričljivu, kao da nije preživela dve teške operacije. Iako je mala, vrlo dobro zna šta joj je pomoglo.
– Mama mi svako veče daje kanabis, pa onda lek. Ako zaboravi, ja je podsetim. Više nisam bolesna, a kad sam bila, stavljali su mi infuziju, ovde na ruku, vidite – čavrljala je hrabra devojčica, kojoj se tumor povukao nakon što je počela da koristi kanabisovo ulje.
Marija je oduševljena rezultatima i planira da ulje daje Miji sve dok joj tumor potpuno ne nestane.
– Presrećni smo. Kanabis nam je izlečio dete. Prvog meseca imala je nuspojave jer joj se čistio organizam. Povraćala je, imala dijareju, bolela ju je glava, stalno joj se spavalo, ali to smo i očekivali jer je to period navikavanja i detoksikacije. Posle je sve krenulo nabolje. Sredili su joj se hormoni, vid joj se poboljšao za čak 30 odsto, prestala je da otiče, nestao joj je ekcem, a tumor se smanjio za jedan i po centimetar. I to za samo četiri meseca – priča Marija i posebno zahvaljuje doktorki Danici Grujičić iz KCS, koja je operisala Miju.
Posle svog neverovatnog iskustva, ona podržava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe.
– Iz sveg srca podržavam legalizaciju kanabisa. I drugim roditeljima koji imaju bolesnu decu preporučujem da pokušaju lečenje ovim uljem, jer je nama to donelo fantastične rezultate.
Činjenice
PRIMENA KANABISA
Od kanabisa se može napraviti više od 20.000 proizvoda
Medicinsko korišćenje kanabisa dozvoljeno je u više od 10 država EU, 22 zemlje u SAD, Kanadi, Urugvaju, Australiji
Seme konoplje je izvor ulja, koje sadrži minerale, proteine i dijetalna vlakna, gama-linolnu kiselinu (GLA), vrlo retku supstancu koja se nalazi još jedino u majčinom mleku, izvor omega-3 i omega-6 masnih kiselina, vitamina A, B1, B2, B6, C, D i E
Pomaže kod: malignih bolesti, Parkinsonove bolesti, epilepsije, side, reumatizma, artritisa, dijabetesa…

PRAZILUK - PRIRODNI ANTIBIOTIK

Praziluk (engleski naziv: leek, latinski naziv: Allium ampeloprasum) je vrlo stara kultivisana biljka koja je u najbližem srodstvu sa crnim i belim lukom.
Praziluk može narasti i do veličine od pola metra. Po nutritivnom sastavu sličan je svojim srodnicima, ali nešto višeg sadržaja belančevina, beta-karotena i vitamina C. Sirov praziluk odličan je izvor mangana, a dobar izvor gvožđa, folne kiseline, vitamina C i B6.
S obzirom na to da se kuvanjem smanjuje količina vitamina i minerala, kuvani praziluk postaje dobar izvor mangana i osrednji izvor gvožđa, folne kiseline i vitamina B6.
Praziluk možete naći na pijacama, posebno u proleće i jesen, a pri kupovini obratite pažnju na njegovu čvrstoću i boju. Beli deo treba na dodir da bude čvrst i bez mrlja, a zeleni listovi izrazite boje i usko priljubljeni.
Praziluk kao prirodni antibiotik
Praziluk i njegovi srodnici sadrže tiosulfonate koji sečenjem ili drobljenjem prelaze u sulfide. Te materije deluju kao prirodni antibiotici, snižavaju pritisak, jačaju imuni sistem i krvotok, snižavaju holesterol, aktiviraju enzime koji učestvuju u detoksifikaciji organizma, imaju ulogu prevencije pojave malignih obolenja. Može se jesti sirov ili kuvan, što ne umanjuje vrednost fitohemikalija.
Dobar za probavu
Da bi se sprečio izrazit gubitak dragocenih sastojaka prilikom kuvanja, preporučujemo da praziluk (kao i ostale vrste povrća) stavite u vruću vodu umesto u hladnu. On je veoma bogat eteričnim uljem, koje u probavnim organima podstiče izlučivanje probavnih sokova, a dobro utiče na izlučivanje mokraće. U rano proleće praziluk se koristi  za pročišćavanje organizma, obnavljanje crevna flore, a ima i blago laksativno delovanje.
Izvor: kucnilekar

KINEZI JE ZOVU „VRATA RAJA“: MASAŽOM OVE TAČKE UKLONITE STRES I BOL! – VIDEO

Stres je svakodnevna pojava koju većina nas proživljava. Osim nervoze, stres ima i brojne fizičke simptome poput glavobolje, pada energije, pada imuniteta pa čak i probavnih smetnji.
Kineska metoda lečenja poznata kao akupresura objašnjava da na ljudskom telu postoje određene antistres tačke, čijom stimulacijom telo počinje da se opušta i oslobađa stresa.
Jedna od njih naziva se Shen Men, a nalazi se na ušnoj školjki. Shen Man u slobodnom prevodu znači vrata raja, a pritiskom na ovu anti-stres tačku smanjuje se nivo stresa, povećava energija, jača imunitet, ali i ublažava osećaj bola u glavi.
Tačka se nalazi na unutrašnjem gornjem delu ušne školjke, a laganim trljanjem ona postaje aktivna.
Doktor Artur Rapkin kaže da je ovo centralna tačka nervnog sistema i pokazuje kako uspešno da izvedete masažu Shen Men tačke, kojom ćete opustiti i telo i duh:
1. Štapićem za uši pritisnite tačku i nežno je masirajte.
2. Dišite polako i duboko, osluškujte udahe i izdahe.
3. Dok udišete gledajte u levu, a tokom izdisaja u desnu stranu, ali bez okretanja glave.
4. Postepeno ćete osetiti kako se vaš telo opušta, a simptomi stresa smanjuju.
Saveti: Tačku možete masirati i vrhovima prstiju, kad god osetite da ste pod velikim stresom. Ovaj postupak možete ponavljati svakog dana pre spavanja.
(Zadovoljna.hr)

DIREKTOR INSTITUTA ZA PRIRODNU MEDICINU TVRDI: RAK SE MOŽE IZLEČITI PRIMENOM OVIH 7 KORAKA!

Rak nastaje kao posledica slabljenja imunog sistema. Ta bolest lako može da se pobedi ako čovek ojača svoj imuni sistem.
Miroljub Petrović diplomirani je geolog sa zvanjem paleontologa i direktor Instituta za prirodnu medicinu u Srbiji. Do sada je održao veliki broj predavanja širom Evrope i Amerike, te predvodio geološke i paleontološke ekspedicije na mnogim lokalitetima. Za njega kažu kako je jedan od retkih koji govori istinu o tajnim društvima, medicinskim zabludama, postojanju jednog Tvorca, i drugim temama o kojima se uglavnom ćuti.
Za sve tvrdnje, kaže, ima naučne dokaze koje niko ne može osporiti. Tvrdi da su vodeći uzroci savremnih bolesti nezdrava ishrana, pušenje i alkohol.
Rekli ste kako je i rak izlečiv. Na koji način?
Rak nije bio poznat kao bolest sve do početka 20. veka. Kada su ljudi počeli nezdravo da se hrane, kada su se otuđili od prirode i počeli da se masovno sele u prljave gradove, da konzumiraju najrazličitije otrove, došlo je do pojave najrazličitijih novih bolesti, kao što su rak, bolesti srca, dijabetes itd.
Rak nastaje kao posledica slabljenja imunog sistema. Rak lako može da se pobedi ako čovek ojača svoj imuni sistem, a to podrazumeva nekoliko koraka:
1) odbacivanje svih otrova (pre svega duvana, alkohola, kofeina, rafinisanih proizvoda i nezdrave hrane);
2) prelazak na što više prvostepenu hranu (biljnu hranu);
3) konzumiranje bar 2 litre čiste negazirane vode (izvorske ili flaširane);
4) fizička aktivnost od bar 40 minuta pešačenja, šest puta nedeljno;
5) spavanje 7 – 9 sati, sa odlaženjem u krevet najkasnije u 22 sata;
6) izlaganje suncu bar pola sata dnevno;
7) upražnjavanje molitve i čitanja Svetih Spisa, a izbegavanje stresnih situacija.
Istraživanja pokazuju da religiozni ljudi mnogo brže ozdravljuju, u odnosu na one koji nisu religiozni.
Koji su to naučni dokazi o postojanju Boga, ili kako ga Vi nazivate, Tvorca?
Osnovni zakon biologije jeste zakon biogeneze, ili zakon o nastanku živih organizama koji glasi: „Živo nastaje samo od živog“. To jednostavno znači da su prvi organizmi na Zemlji morali da nastanu od nekog Živog Bića (Tvorca), a ne nikako od mrtve materije, kako tvrdi savremena teorija evolucije. Neko će možda pitati: A ko je stvorio Tvorca?
Ako prihvatimo zakone logike onda moramo prihvatiti da nešto postoji oduvek, da je nešto večno u svemiru. Ateisti tvrde da mrtva materija postoji oduvek, i da je od nje nastao prvi život. Videli smo da to nije moguće prema zakonima biologije, jer „živo može da nastane samo od živog“. Druga mogućnost je da postoji Živo Biće, koje postoji oduvek, i koje je stvorilo prvi život na Zemlji. I upravo je to tvrdnja ozbiljnog naučnog istraživanja – da postoji Tvorac koji je večan (oduvek postoji) i koji je stvorio prvi život na Zemlji.
Šta mislite o vidovnjacima? Da li stvarno postoje ljudi koji mogu da vide budućnost?
Naravno. Dobri lekari su odlični „vidovnjaci“. Oni kada vide kako neko živi, odmah mogu da predvide od čega će oboleti. Viši oblik „vidovitosti“ je poznavanje najvažnije nauke – teologije, jer poznavanjem duhovnih zakona koji postoje u ovom svetu, moguće je predvideti tok budućih događaja u nečijem životu, životu neke porodice, države i čovečanstva. Tvorac bi želeo da se svi ljudi na Zemlji upoznaju sa Njegovim Svetim Spisima i da postanu vidoviti.
To se takođe zove „mudrost“ – osposobljenost da se predvide posledice određenih odluka i odabir onoga što je dobro.
(Aura.ba)

OVAJ MOĆNI NAPITAK OD 2 SASTOJKA LEČI I PREVENTIVNO DELUJE NA STOTINE BOLESTI!

Ovaj napitak koji se koristi kao lijek je odlično sredstvo za izbacivanje viška soli, poboljšava vitalnu sposobnost organizma, čisti krv, jača imunitet, krvne žile i rad srca.
Također, uklanja višak masnoće i poboljšava metabolizam.
Nezaobilazan je protiv ženskih bolesti i upala.
Čisti cijeli organizam od štetnih tvari.
Pripremiti ovaj napitak nije teško.
Glavni sastojak je beli luk. Drugi je vino.
beli luk  posjeduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko djelovanje.
Podrijetlom iz centralne Azije, beli luk je jedna od najstarijih kultiviranih biljaka u svijetu koja se uzgaja već preko 5000 godina.
Zbog svojeg jedinstvenog sastava, beli luk povoljno utječe na mnoge bolesti poput virusnih i bakterijskih infekcija, artritisa, kardiovaskularnih bolesti, bolesti dišnih puteva, probavnih tegoba, parazita i kroničnog umora.
Istraživanja potvrđuju da redovito korištenje beli luka regulira tlak i razinu kolesterola i šećera u krvi.
Studije također potvrđuju da beli luk može poslužiti kao odlična prevencija mnogih vrsta raka.

Kako pripremiti napitak od beli luka – recept:

U staklenku od litre staviti 12 režnjeva beli luka, svaki režanj nasjeckati na četiri dijela.
Preliti režnjeve s pola litre kvalitetnog domaćeg crnog vina.
Zatvoriti i ostaviti na prozoru, na sunčanu stranu na 2 tjedna.
Svaki dan promućkati oko 2-3 puta.
Nakon 2 tjedna, procijediti i prebaciti u tamnu staklenu bocu.
Korištenje:
Uzimati napitak 3 puta dnevno po 1 čajnu žličicu tijekom jednog mjeseca.
Tretman možete ponoviti poslije 6 mjeseci.

Kako ovo deluje?

beli luk ubija parazite i patogene uzročnike mnogih opasnih infektivnih bolesti dok istovremeno pojačava otpornost ljudskog organizma prema istima.
Korist beli luka za prevenciju kardiovaskularnih bolesti povezana je s njegovom sposobnošću eliminacije lošeg kolesterola.
Osim toga, beli luk je koristan kod visokog tlaka: širi krvne žile što doprinosi smanjivanju povišenog tlaka.
U crnom vinu, ovaj dobiveni alkoholni ekstrakt ima sve korisne gore navedene osobine, zato će bez sumnje biti od velike koristi za održavanje organizma u zdravom, čistom stanju.

OVI PRIRODNI LEKOVI ĆE VAM POMOĆI KOD BOLNOG ŽELUDCA

Tokom svakodnevnih redovnih aktivnosti većina zbog brojnih obaveza konzumira jedan ili dva obroka, što u završnici dovodi do nagomilavanja kilograma i opterećenja želudca i njegove osnovne funkcije.


Kao što se simptomi od osobe do osobe razlikuju, tako pojedine osobe zbog iznenadnog bola u želudcu traže stručnu pomoć. Za druge će povraćanje i jaka nadutost biti glavni simptom zbog kojg će otići na lekarski pregled. Ali, znak za uzbunu svakako je snažan bol u želudcu koji se širi ka stomačnoj šupljini uz nadutost, mučninu i povraćanje, izostanak stolice ili prisustvo krvi u stolici.
Izbalansirana ishrana najbolji je oblik prevencije bolova u želudcu, a mediteranska ishrana optimalno je rešenje. Dosta ribe, maslinovog ulja te izbegavanje masnoća balans je koji odgovara svakom želudcu.
1. Čaj od kamilice, bosiljka, nane i kima
Jednu do dve jsupene kašike cveta kamilice prelijte sa 2,5 dl prokuvane vode, promešajte i ostavite poklopljeno 15 min i nakon toga procedite i pijte u malim gutljajima. Na sličan način možete pripremiti i ostale nabrojene čajeve.
2. Čaj od koprive
Domaća kopriva idealno je rešenje za bolove u želudcu. Zagrejte vodu i pre nego proključa sklonite je sa šporeta. Prelijte listove sveže ili suve koprive, poklopite i ostavite petnaestak minuta. Procedite i pijte polako.
3. Termofor s vrućom vodom
Termofor koji ste napunili vrućom vodom i stavili preko odeće zasigurno će pomoći da se mišići želudca opuste i bol smanji.
4. Med i cimet
Kašičica domaćeg meda s malo praha kvalitetnog cimeta može umanjiti grčeve u stomaku kao i osećaj nadutosti.
Izvor: kucnilekar

RECEPT ZA PROČIŠĆAVANJE NAJVAŽNIJEG ORGANA U TELU!

Jako je važno da jetra bude čista i da može da odrađuje svoje teške zadatke.
Naši preci su je smatrali najvažnijim organom i bili su uvereni da je ona centar duše i svih životnih funkcija. I bili su u pravu, jer jetra ispunjava 500 poznatih funkcija i predstavlja energetski centar u našem telu …
Prema ekskluzivnom receptu autora Anatolija Malovičko pripremite napitak koji odgovara svim ljudima svih uzrasta, a učinkovito čisti jetru.
Priprema
Tri čaše zobi sa ljuskicama operite toplom vodom, sipajte u veliku emajliranu šerpu, dodajte tri kašike brezinih pupoljaka i dve supene kašike lista brusnice. Sve ovo prelijte s četiri litre hladne vode i ostavite da odstoji 24 sata. U drugoj šerpi prokuvajte litar vode. Operite čašu suvih plodova šipka i sipajte ih u kipuću vodu.
Kuvajte ih oko 10 minuta, sklonite s vatre i ostavite da odstoje 24 sata. Posle toga, posudu sa brezinim pupoljcima stavite na vatru i kuvajte 15 minuta na umerenoj vatri. Dodajte tri kašike stolisnika i dve kašike kukuruzne svile. Sve zajedno kuvajte 15 minuta, sklonite s vatre i ostavite da odstoji 45 minuta. Nakon toga obe tečnosti bez mućkanja procedite kroz jedan sloj gaze i pomešajte.
Gotov napitak sipajte u flaše od tamnog stakla i čuvajte u frižideru najviše pet dana. Svaku porciju, pre nego što je popijete, zagrejte na pari.
Izvor: kucnilekar

LEK KOJIM ĆETE POVRATIT VAŠU SNAGU I OJAČATI ORGANIZAM!

Imate probleme s kostima ili ste često umorni? U tome vam može pomoći stari japanski lek po receptu samuraja.
Operite jedno jaje srednje veličine i stavite u čašu u kojoj se nalazi 150 ml jabukovog sirćeta. Ostavite da stoji sedam dana. Za to vreme će se rastvoriti ljuska jajeta i ostaće samo tanka membrana koja čuva belance i žumance. Pocepajte membranu i sadržaj jajeta vratite u sirće i dobro promešajte. Uzimajte tri puta dnevno po 10 ml ovog napitka, rastvorenog u čaši mlake vode.
Ovaj lek je odličan za zdravlje kostiju i pruža snagu i energiju. Tako naš organizam može da iskoristi sve korisne vitamine, proteine i kalcijum iz jajeta.
Izvor: kucnilekar

LEK SAČINJEN OD TRI SASTOJKA KOJA LEČE RAK

Brazilski sveštenik, otac Romano Zago, sastavio je poseban lek za lečenje raka.
Za njega su vam potrebni aloe vera, med i alkohol. Ovaj recept svetom se uspešno širi, uprkos pritisku farmaceutske industrije jer ga je sveštenik  zapisao u svojoj knjzi “Od zraka se može ozdraviti”. Lek koji je pomogao hiljadama ljudi probajte i vi.
Potrebno je:
  • 35 dkg svežeg lišća aloe arborescens
  • šest supenih kašika alkolola – rum, rakija ili whisky
  • 50 dkg prirodnog meda
Suvom krpom očistite lišće, uklonite iglice s ivica pa ga usitnite na komade bez guljenja. Stavite ih u mikser, dodajte med i alkohol. Sve izmiksajte u jednoličnu smesu. Pripravak nije potrebno ni kuvati ni cediti. Uzimajte po jednu kašiku, tri puta na dan, pola sata pre obroka. Obavezno potrošite kuru do kraja, a pripravak spremljen u tamnoj staklenki čuvajte u frižideru. Vredi probati jer naštetiti vam ne može.
Izvor: kucnilekar

Podijelite sa prijateljima: