utorak, 8. ožujka 2016.

MEŠAVINOM OVA 3 SASTOJKA ZAŠTITIĆETE SE OD RAKA!

Ne postoji nijedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume (Turmerik, lat. Curcuma longa). Američka doktorka, Carolyn Anderson, dala je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se može preduprediti rak.
Reč je o smesi, tri lako dostupna sastojka.Anderson je upozorila da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak.
Recept :
Pomešajte 1/4 čajne kašičice kurkume sa 1/2 čajne kašičice maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat sveže mlevenog crnog bibera (piper nigrum). Ta tri sastojka pomešajte u šoljici. Ovu smesu možete konzumirati samu ili je dodavati raznim jelima, supama i salatama. Samo pripazite da ako ih koristite u kuvanim jelima ove sastojke ne prokuvate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomešajte ih s malo vode.
Nego šta  od toga tačno sprečava rak i širenje raka?
Odovor je ova doktorka dala na svom blogu.
“Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su neverovatno moćne. Ne postoji nijedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekt nazivaju se kurkumin. Najnovija istraživanja otkrila su da kurkuma sprečava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog creva, prostate, mozga, dojke.
Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za lečenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji sa biberom ili đumbirom. Bibar prema istraživanjima povečava delotvornost kurkume za čak 200 posto”.
Anderson je još naglasila kako je za uspešnu prevenciju raka, ali i uništavanje ćelija raka, ovu smesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata. “Koristite je što češće moguće” govori Anderson i dodaje kako ova smesa, odnosno prirodni lek protiv zločudne bolesti raka, nema nuspojava.
(kucnilekar)

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: