petak, 13. svibnja 2016.

40 NUTRICIONISTIČKIH VREDNOSTI SVEŽIH ZELENIH NAPITAKA

Sva živa bića i biljni svijet trebaju energiju da mogu živjeti, rasti i razmnožavati se. Životinje i ljudi veći dio ove energije koriste iz hrane u koju je ta životna energija pohranjena. S druge strane, samo je biljni svijet u mogućnosti preuzeti energiju sunca i transformirati je u hranu tako korisnu za sva živa bića. 
 Kloroplast iz biljnih stanica pohranjuje tu životno važnu energiju. Fotosinteza je tako važna za život na zemlji, a pomoću klorofila i bilnog svijeta dobijamo tu životnu energiju , tako važnu za sva živa bića. Energiju sunca, pomoću čuda fotosinteze, biljke pohranjuju u obliku tzv.gorive molekule, tog istinskog pokretača života za nas ljude. Biljni svijet, alge, pojedine bakterije, stvaraju i sintetiziraju visoko složene organske spojeve koristeći elektrone iz vode, ugljiični dioksid iz atmosfere, energiju svijetlosti, minerale tla. U tom procesu, nama još uvijek nepoznatom, oslobađa se životno važan kisik.

40 razloga za svježi zeleni napitak

  1. Živi zeleni sok je jedan od najboljih mogućih izvora živog klorofila.
  2. Klorofil  je prvi produkt svjetlosti i stoga sadrži više svjetlosne energije nego bilo kojeg drugog elementa.
  3. Svježi  zeleni sok je sirovi klorofil i može se uzimati oralno bez ikakvog  toksičnog  djelovanja.
  4. Klorofil  je temelj cijelog biljnog života.
  5. Sadrži puno kisika kao i sve zelene biljke koje sadže klorofil.  Mozak i sva tjelesna tkiva  funkcioniraju optimalno u okolni sa visokim stupnjem kisika.
  6. Klorofil je antibakterijski i može se koristiti kao ljekovito sredstvo za vanjsku i unutarnju primjenu.
  7. Dr. Bernard Jensen kaže, da je potrebno samo par minuta za probavu zelenog soka i pri tom se koristi vrlo malo tjelesne energije.
  8. Nauka je dokazala da klorofil zaustavlja rast i razvoj nepoželjnih bakterija.
  9. Klorofil ponovo izgrađuje krvotok. Proučavanje raznih životinja pokazuje da je klorofil oslobođen bilo kakvih toksičnih reakcija. Broj crvenih krvnih zrnaca se vratio na normalu za 4 do 5 dana nakon uzimanja klorofila, čak kod onih životinja koje su posnate kao vrlo anemične ili sa malim brojem crvenih krvnih zrnaca.
  10. Farmeri na Zapadu SAD- a, čije su krave i bikovi bili sterilni,su im davali zelene biljke da se obnovi njihova plodnost. (Visoki udio magnezija u klorofilu gradi enzime koji obnavljaju spolne hormone).
  11. Klorofil se može ekstrahirati iz mnogih biljaka, ali zeleno lisnate biljke su njegov najveći izvor, jer je pronađeno više od 100 elemenata koji su potrebni čovjeku. Ako se uzgaja na organskom tlu, apsorbira 92 od 102 poznata minerala iz tla.
  12. Zelene biljke su pokazale da održavaju na životu mnoge biljojede.
  13. Dr. Ann Wigmore je 30 godina pomagala ljudima da se oporave od kroničnih poremećaja  koristeći zelene sokove.
  14. Tekući klorofil prodire u tkiva, pročišćava ih i obnavlja.
  15. Veći je čistač otrova od mrkvinog soka ili ostalog voća i povrća. Dr. Earp – Thomas, asistent dr. Ann Wigmore kaže, da je 15 funti  Zelene pšenice jednako 350 funti mrkve, salate, celera itd.
  16. Tekući klorofil ispire ostatke ljekova iz tijela.
  17. Klorofil neutralizira toksine u tijelu.
  18. Klorofil pomaže pročišćavanju jetre.
  19. Klorofil pomaže kod problema sa šećerom u krvi.
  20. U American Journal of Surgery (1940), dr. Benjamin Gruskin, preporuča klorofil zbog njegovih antiseptičkih dobrobiti. Članak navodi slijedeće kliničke upotrebe klorofila: pročišćava neugodne mirise, neutralizira infekcije, ubrzava zaraštanje rana i kože, liječi kroničnu upalu sinusa, uha, liječi proširene vene i čireve na nogama, uklanja impetigo i ostale osipe, liječi rektalne rane, upale grlića maternice , rješava vaginalne upale, reducira tifusnu groznicu i liječi uznapredovalu  gnojnu upalu zubnog mesa u mnogim slučajevima.
  21. Svježi zeleni sok liječi akne i čak otklanja ožiljke nakon što se uzima 7 do 8 mjeseci. U isto vrijeme mora se poboljšati i prehrana.
  22. Djeluje kao deterđent u tijelu i koristi se kao tjelesni dezodorans.
  23. Spriječava truljenje zubi.
  24. Ako se drži u ustima 5 minuta otklanja zubobolju. Izvlači otrove iz zubnog mesa.
  25. Gurglati kod upale grla.
  26. Izvrsna pomoć kod kožnih problema poput ekcema ili psorijaze.
  27. Spriječava rast sijede kose.
  28. Izvrstan kod gnojne upale zubnog mesa.
  29. Poboljšava snagu, izdržljivost, zdravlje tijela i duha i daje osjećaj dobrobiti.
  30. Poboljšava probavu.
  31. Izuzetno bogat enzimima.
  32. Odličan čistač kože i može se upiti kroz kožu. Ulijte zeleni sok na tijelo u kadu mlake vode i močite se 15 do 20 minuta. Isperite hladnom vodom.
  33. Implanti  zelenog soka  u obliku klistira izvrsni su za čišćenje i detoksikaciju stijenki crijeva. Također čiste unutarnje organe. Nakon klistiranja  pričekajte 20 minuta, pa umetnite 4 unce soka. Zadržite 20 minuta.
  34. Izvrstan kod zatvora stolice zbog visokog udjela magnezija.
  35. Dr.Birscher, znanstveni istraživač, nazvao je klorofil „koncentriranom sunčevom energijom“.“On povećava funkciju srca, krvožilnog sustava, crijeva ,maternice i pluća.“
  36. Prema Dr. Birscheru, priroda koristi klorofil za tjelesno čišćenje, ponovno izgrađivanje i neutralizator toksina.
  37. Svježi zeleni sok može rastvoriti ožiljke u plućima koji su nastali od udisanja kiselih plinova. Efekat ugljičnog dioksida se minimalizira jer klorofil povećava stvaranje hemoglobina.
  38. Snižava visok krvni tlak i ojačava kapilare.
  39. Odstranjuje teške metale iz crijeva.
  40. Izvrstan kod bilo kojih krvnih poremećaja.
(Da biste dobili najveću dobrobit iz klorofila, on mora biti iz žive biljke.)
Izvor: radionice

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: