nedjelja, 22. svibnja 2016.

DREN I NJEGOVA LEKOVITOST

Dren sadrži veliku količinu prirodnog šećera, organske kiseline, pektina, tanina i izuzetno mnogo vitamina C. Plodovi se jedu u svežem stanju, zamrzavaju se, suše ili prerađuju u pekmez, marmeladu, slatko, kompot, voćni sok.
Svaki njegov deo je lekovit – plod, list, kora, cvet, sveže i osušene koštice.
Uspešno se koristi lečenja:
  • grla
  • malokrvnosti
  • boginja
  • bolesti bubrega
  • dijareje
  • hemoroida
  • dijabetesa
  • kod bržeg zaceljivanja rana
Mesnati deo ploda i ulje iz semenki može da se koristi za regeneraciju kože i sluzokože. Sok, pekmez, čaj i drugi proizvodi od zrelih drenjina pomažu kod dijareje i drugih obolenja organa za varenje.
kucnilekar

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: