petak, 13. svibnja 2016.

MED I CIMET PRIRODAN LEK ZA SVE BOLESTI I SAVRŠEN NAČIN ZA MRŠAVLJENJE

Mislim da nema porodice koja za ocuvanje svog zdravlja i lepote nije koristila med i cimet kao dodatak jelima.
Koliko je koristan med, verovatno svi znaju, ali za korist cimeta malo se zna. U stvari to je vrlo efikasna kombinacija koja se lako priprema.
Postoje mnogo korisnih svojstava cimeta.
On poboljsava ten, snizava holesterol, ubrzava protok krvi, savrsen je za srce, stomak, creva i sta je najvaznije – najbolji zacin za topljenje masnoca u organizmu – jedan od jednostavnih nacina za resavanje ovog problema
 Naravno, ove recepte mogu koristiti samo oni koji nisu alergicni na med. I zapamtite da med nikad ne stavite u vruc caj da ne bi izgubio svoje hranljive sastojke. Med treba da bude izuzetnog kvaliteta, nepasterizovan, jer kao takav cuva u sebi sve korisne enzime.
Na univerzitetu Kopenhagena bio je sproveden eksperiment. Pacijenti sa artritisom dobijali su svako jutro pre dorucka mesavinu meda i cimeta. Od 200 pacijenata 73 potpuno prestali da osecaju bol za samo nedelju dana. Ostali koji su koristili med i cimet u roku od mesec dana poceli su da hodaju bez osecaja bola.
Takodje bilo je utvrdjeno da su 2 kasike meda i 3 kasicice cimeta, rastvoreni u 2 case tople vode, 10% smanjili nivo holesterola kod bolesnika u roku od 2 sata. Primeceno je da mesavina ima veoma pozitivan efekat na imuni sistem. Po mom misljenju, studije govore same za sebe. Rezultati su veoma ohrabrujuci.
Upotreba cimeta i meda:
  • kod slabosti i umora
  • za srcane bolesti
  • za jacanje imuniteta
  • u slucajevima artritisa
  • cisti organizam i smanjuje nivo holesterola
  • protiv gripa i prehlade
  • za kozne bolesti
  • protiv opadanja kose
  • za gubitak telesne tezine ( jedan od mojih omiljenih recepata)
Cimet i med. Prirodni recepti.
Za bolesti srca i smanjenje nivoa holesterola
2 kasicice meda pomesati sa 2 kasicice cimeta i rastvoriti u 2 case tople vode, uzimati tri puta dnevno. Recept je savrsen za prevenciju srcanih udara i napada, smanjuje se dispneja i normalizuje se rad srca.
Za artritis
Rastvoriti u casi tople vode 2 kasike meda i kasicicu cimeta (ravnu). Uzimati ujutru i uvece po pola case. Ako se radi redovno, cak i hronicni artritis moze da se izleci.
Prehlada i grip
U casi tople vode rastvoriti kasiku meda i trecinu kasicice cimeta, promesati i uzimati tri puta dnevno po trecinu case.
Za bolesti besike
U casi tople vode rastvoriti kasiku meda i kasicicu cimeta. Piti tokom dana u malim porcijama.
Za bolesti zeluca
Dobro je jesti med koji smo posuli cimetom od gore. Uzimati pre obroka. Cirovi na zelucu i dvanaestopalacnom crevu ce zarasti. Smanjuju se gasovi i normalizuje se metabolizam.
Za problematicnu kozu
Pripremite ovakvu mesavinu: pomesajte jednake kolicine meda i cimeta. Nanesite na problematicne zone. Isceljuju se ekcemi, gljivice i sve vrste koznih bolesti.
Za lecenje akni i bubuljica
Pomesajte kasicicu cimeta sa 3 kasike meda, nanosite na bubuljice ujutru i uvece. Ispirajte sa toplom vodom. Posle 2 nedelje primene vasa koza postace savrseno cista.
Za zubobolju
Za zubobolju: pomesajte med sa cimetom ( 5:1) i nanesite na bolni zub.
Cimet i med za mrsavljenje
Tako dolazimo do teme, koja je verovatno aktuelna za mnoge. Sta mozete uraditi povodom toga?
1.Mozete jednostavno koristiti cimet kao dodatak svim jelima po cetvrtinu kasicice na svaki obrok
zamenite secer za cimet, potpuno ili delimicno
2.Napraviti posebnu mesavinu za gubitak telesne tezine i piti nju redovno u intervalima.
GUBITAK TEZINE
Svako jutro pre dorucka na prazan stomak i uvece pre odlaska na spavanje popijte mesavinu meda i cimeta u prahu. Ako koristite ovaj napitak redovno, tezina se smanjuje cak i kod najdebljih ljudi. Takodje, redovna upotreba ove mesavine ne dozvoljava mastima da se akumuliraju.
MRSAVLJENJE. PRIPREMA NAPITKA OD CIMETA I MEDA.
Napitak za mrsavljenje se sprema uvece, pred spavanje.
1. Prokuvajte 200ml vode
2. U solju stavite 1/2 kasicice cimeta u prahu i zalijte prokuvanom vodom, poklopite na pola sata
3. Kada se voda sa cimetom malo prohladi dodajte 1 kasicicu meda
4. Popijte pola solje pred spavanje, drugu polovinu poklopiti (recimo malom tacnicom) i ostaviti u frizider
5. Ujutru, na prazan stomak, popiti drugu polovinu hladnog napitka
Nemojte vise nista dodavati u ovaj recept. I nema potrebe ovaj napitak piti u toku dana. Deluje samo ako ga pijete uvece pred spavanje i ujutru na prazan stomak.
Ovo pomaze skoro svima. Obim struka ce se smanjivati, i videcete kako napredujte u svojoj nameri da se resite suvisnih kilograma.
Ovaj tretman dovodi do znacajnog smanjenja telesne tezine, zato sto cimet i med uticu na ciscenje degistivnog trakta, uklanjaju parazite, gljivice i druge bakterije, koje usporavaju varenje u organizmu. Kada se organizam iscisti, najverovatnije, gubitak tezine ce se zaustaviti.
Mozda ce Vam biti zanimljiv i ovaj recept za mrsavljenje pojacanog dejstva sa dodatkomdjumbira.
Kasicicu isitnjenog(samlevenog) korena djumbira i kasicicu meda pomesati u casi tople vode, dodati 1/4 kasicice cimeta. U ovu smesu mozete dodati i jogurt, ako je suvise „paprena“. Piti svako jutro pre dorucka. Ovu smesu nisam probala, samo gore navedeni recept. Za 2 meseca sa njim izgubila sam 5 kilograma.
Mogu Vam predloziti jos jedan recept, koji sam isprobala na sebi, fantastican je za gubitak kilograma i ciscenje organizma od toksina.
Ovo smesu sam pripremala kao dorucak.
U jednu vecu solju stavite 3 kasike proklijalih zrna psenice, kasicicu meda i kasicicu cimeta i zalijte sa malo vrucom vodom, i casom jogurta sa manjim procentom masnoce. Sve promesajte i jedite. Posle ovakvog dorucka osecaj gladi necete osetiti jos nekoliko sati. Pri redovnoj upotrebi kilogrami brzo nestaju a organizam se cisti od svih stetnih materija. Ovo je licno moja topla preporuka za Vas drage moje!
Ne propustite i priliku da svoje lice ulepsate sa maskom od cimeta i meda.
Maska za lice od cimeta i meda. Recept.
1 kasicicu cimeta pomesajte sa 2 kasicice meda. Promesajte i nanesite na lice na 15 minuta. Saperite toplom, a zatim prohladnom vodom.
Izvor: uspesnazena

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: