utorak, 31. svibnja 2016.

RECEPTI NARODI SVETA: EVO KAKO SE ONI NOSE SA MAMURLUKOM

Postoje brojni i različiti recepti protiv mamurluka, a oni se naročito razlikuju u različitim kulturama.
Tako se u Rusiji savetuje odlazak u saunu, dok je u Mongoliji čest recept konzumiranje soka od paradajza. Škoti smatraju da je protiv mamurluka najbolji „crni puding“, tj. životinjska krv, skuvana i pretvorena u kobasicu.
Poljaci veruju u ispijanje vode iz kiselih krastavaca, dok Portorikanci koriste drugu namirnicu – limetu. Međutim, oni je ne jedu niti piju, već njen sok već njen utrljavaju u kožu.
U Las Vegasu se, s druge strane, primenjuju mešto savremenije metode, pa tako postoji autobus nazvan „Raj za mamurne“, u kojem se mogu dobiti svi potrebni vitamini i nadoknaditi izgubljena tečnost.
U Peruu se protiv mamurluka pravi supa koja “diže iz mrtvih“, a njen tajni sastojak je biber. Na Siciliji konzumiraju tzv. pizzle, odnosno sušeni penis bika.
Korejci smatraju da je najbolji lek za mamurluk goveđa supa s usirenom goveđom krvlju, a u Namibiji preporučuju ispijanje bivoljeg mleka s rumom i likerom.
S obzirom na to koliko su poznati po konzumiranju većih količina viskija, Irci verovatno znaju šta rade kada se zakopaju u pesak nakon celonoćnog uživanja u alkoholnim pićima, a Mađari veruju da se „klin izbija klinom“, pa mamurluk leče brendijem.
(Men’s health)

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: