nedjelja, 5. lipnja 2016.

OVI ZAČINI DOKAZANO POMAŽU U ZAŠTITI OD PREHLADE I GRIPA

Istraživanja su pokazala da neki začini imaju odlična antimikrobna, antibakterijska i antivirusna svojstva.
Kako biste ove zime ostali potpuno zdravi, treba poraditi na jačanju svog imuniteta, a u tome će vam značajno pomoći začini za koje je dokazano da pomažu u zaštiti od prehlade i gripa.
Beli luk
Iako je neprijatnog mirisa, svakako biste trebali da ga uvrstiti u svakodnevnu ishranu. Preskočite suplemente belog luka jer je prirodni beli luk zdraviji, bezbedniji, ukusniji, efikasniji i pristupačniji. Ipak, ako uzimate lekove protiv zgrušavanja krvi ili se pripremate za operaciju, posavetujte se sa lekarom pre konzumacije velike količine belog luka.
Đumbir
Jedan je od omiljenih začina u kuhinjama širom sveta. Brojna istraživanja su dokazala da đumbir pospešuje zdravlje celokupnog organizma, a njegova antimikrobna i antivirusna svojstva će vas održati zdravima i usred sezone gripa i prehlade. Ćumbir je ukusan i može se dodavati u različita jela, stoga nema razloga da ga ne počnete konzumirati svakodnevno.
Menta
Ona je prirodni izvor mentola pa će čaj od mente pomoći kod začepljenih sinusa i upaljenog grla. Svakodnevno ispijanje čaja od mente će ojačati imunitet, a istraživanja su pokazala da je čaj od mente efikasan u snižavanju telesne temperature. Ako niste ljubitelj čajeva, listiće mente dodajte u salatu, supu ili variva.
(centarzdravlja)

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: