četvrtak, 16. lipnja 2016.

OVO JE PET NAJOPASNIJIH UZROČNIKA SALA OKO STRUKA!

Salo na trbuhu najopakiji je neprijatelj dobrog izgleda, ali i zdravlja. Najbrže se taloži, a najsporije uklanja. Osim vežbi i promena životnih navika prvi sledeći korak u napadačkoj misiji je izbegavanje namirnica koje ‘hrane’ salo najkritičnije zone.
Gazirana pića
Jedna do dve čaše gaziranog pića dnevno uzrokuje do pet puta brže nakupljanje masnoća na predelu struka. Količina šećera u gaziranim pićima podstiče želju za hranom čime se stvara začarani krug, od ispijanja nezdravih sokova do prejedanja nepotrebnim zalogajima.
Dijetalna bezalkoholna pića usporavaju metabolizam i obiluju šećerima koji višak kalorija iz hrane pretvaraju u masnoće.
Namirnice bogate rafinisanim šećerom
Slatkiši, keks, različiti preliva za salate i sendviče, suhomesnati proizvodi imaju malu hranjivu vrednost i prepuni su praznih kalorija koje utiču na rast nivoa glukoze u krvi.
Rafinisani šećeri jedni su od najpoznatijih izvora prostih ugljenih hidrata, koji podstiče telo da nakuplja masnoće u području abdomena.
Sir
Sir je odličan izvor kalcijuma, ali je i izvor visokog nivoa zasićenih masnoća. Čak i male količine sira mogu sadržavati polovinu preporučenog dnevnog unosa masti.
Alkohol
Alkoholna pića konzumirana na dnevnoj bazi itekako ostavljaju trag na obimu struka. Naime sve vrste pića namenjenih uživanju usporavaju u telu proces sagorevanja masnoća i šećera i onemogućuju oksidaciju lipida.
Hrana koja sadrži previše soli
Sol ne sadrži kalorije, ali ovaj najrasprostranjeniji začin uzrokuje nagomilavanje vode u telu, pojačava apetit i potrebu za pićima.
So koju sami dodajemo u hranu možemo lako količinski regulisati, ali problem je skrivena so koja se nalazi u prerađenoj hrani poput suhomesnatih proizvoda, gotovim jelima, a posebno u grickalicama.
(Kurir)

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: