ponedjeljak, 11. srpnja 2016.

NAJBOLJE NAMIRNICE ZA MOZAK, LJUBAVNI NAGON I PROBAVU!

Ovo nije još jedna lekcija o hrani. Reč je namirnicama koje su same po sebi čisti izvor blagodeti za ljudsko zdravlje, a mi smo izdvojili nekoliko odličnih za zdravlje mozga, ljubavnog nagona i probavnog sistema. Nećete pogrešiti ako ih uvrstite u svoj jelovnik.
Spanać
Izvrstan izvor omega 3 masnih kiselina, spanać pomaže i u stvaranju mišićne mase. Spanać štiti i od srčanih bolesti, moždanog udara i osteoporoze. Bogat folnom kiselinom, spanać povećava i protok krvi kod muškaraca. Dobar je i za mozak jer je prepun luteina, spoja koji se bori protiv gubitka pamćenja.
Borovnica
Ljubičaste bobice borovnice pune su antioksidansima pa blagotvorno deluju u prevenciji raka i dijabetesa. Sadrže i vlakna te vitamin A i C.
Crni pasulj
Za zdravlje srca nećete pogrešiti ako odaberete bilo koji pasulj i pripremite ga na bilo koji način. Međutim, crni pasulj zbog antocijana koji sadrži, najbolje pomaže funkcijama mozga pa je njegova uloga tu nezamenjiva.
Orasi
Poznat kao dobar podsticaj za ljubavni nagon, orasi zapravo vraćaju energiju i pomažu u oporavku tela. Obiluju omega-3 masnim kiselinama i antiupalnim polifenolima.
Zob
Puna topivih vlakana, zob smanjuje rizik od srčanih bolesti. Osim toga, pospešuje probavljanje hrane.
Jogurt
Njegova uloga u jačanju imunog sistema je neizostavna. Već jedna šolja jogurta dnevno zadovoljava potrebu za kalcijumom, jača imuni sistem i štiti od raka. Fantastičan je i regulator probave.
Izvor: kucnilekar

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: