petak, 5. kolovoza 2016.

VEŽBE KOJE ĆE VAM POMOĆI KOD BOLOVA IZAZVANIH IŠIJASOM

Najbolje je početi sa vežbama za istezanje leđa, a zatim nastaviti sa onim koje jačaju trubušnu i leđnu muskulaturu.
Predstavljamo vam neke vežbe koje vam mogu pomoći da smanjite osećaj ukočenosti i bola, kao i trnjenje koje se često javlja duž nogu.
Vežba 1.
Lezite na leđa, stopalo leve noge stavite na koleno desne. Rukama uhvatite desnu natkoljenicu malo iznad kolena i vucite lagano na prsa. Zadržite 30 sekundi. Isto ponoviti sa drugom nogom.
Vežba 2.
Zauzmite neutralan položaj dok ležite na leđima. Pri udisaju savijte kičmu u položaj luka i krenite prema napred, zadržite, i vratite u početni položaj tako da donji deo leđa i karlica budu “prilepljeni” za podlogu. Zadržite se u svakoj poziciji po pet sekundi.
Vežba 3.
Lezite na leđa, raširenih ruku i nogu savijenih u kolenima. Spojene noge nagnite prvo udesno, zatim ih vratite u početni položaj pa ih nagnite u levu stranu.
Vežba 4.
Iz ležećeg položaja podignite gornji deo tela, oslanjajući se na pod laktovima i podlakticom. Zadržite se u ovom položaju sve dok vam u njemu ne bude neprijatno, a potom se ponovno spustite u početni položaj.
Vežba 5.
Lezite na leđa nogama savijenim u kolenima i kukovima. Ruke ispružite uz telo. Podignite glavu i ramena od podloge, zatim prstima dotaknite kolena, zategnite stopala i pritisnite kičmu uz podlogu. Zadržite nekoliko sekundi i vratite se u početni položaj.
Vežba 6.
Iz klečećeg položaja podignite levu nogu i desnu ruku. Vratite se u početni položaj i isto to ponovite drugom rukom i nogom.
kucnilekar

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: