nedjelja, 20. ožujka 2016.

ZLATNO MLEKO: NAPITAK KOJI VAM MOŽE PROMENITI ŽIVOT!



“Zlatno Mlijeko” je predivan, ukusan i nevjerojatno zdrav napitak pogotovo pogodan za konzumiranje u večernjim satima, a dobrobiti su izvanredne.

Glavni sastojak u ovom receptu je kurkuma. Kurkuma sadrži kurkumin, polifenolni identificiran kao osnovni aktivni sastojak, koji postiže više od 150 potencijalno terapijskih djelatnosti, a uključuje antioksidativna, protuupalna i antikancerogena svojstva.
U kombinaciji sa crnim paprom, dobrobiti kurkumina se višestruko povećavaju.
Dodatne prednosti:
  • Protuupalno djelovanje, antioksidans, antiseptik, analgetik
  • Jača imunitet
  • Anti – kancerogen
  • Pomaže u održavanju razine kolesterola
  • Potiče probavno zdravlje
  • Detoksikator jetre
  • Regulira metabolizam i kontrolu tjelesne težine
  • Visoki krvni tlak
  • Memorija i mozak
  • Različiti uvjeti kože
  • Neurološki poremećaji
  • Smanjuje trigliceride
Dodavanje crnog papra u jela začinjena kurkumom povećava bioraspoloživost kurkumina za oko 1000 puta, zbog piperina, ljutog svojstva crnog papra. Da, dobro ste pročitali, miješanjem kurkume i crnog papra zajedno, povećava se tjelesna apsorpcija kurkume za 2000% !

Zlatno mlijeko

Korak 1 – Pasta od kurkume
Sastojci:
  • 1/4 šalice praha kurkume
  • 1/2 žličice mljevenog papra
  • 1/2 šalice filtrirane vode
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u maloj posudi za kuhanje i dobro promiješajte. Uključite vatru na srednju jačinu i miješajte neprestano dok smjesa ne postane gusta pasta. To ne traje dugo pa ne napuštajte štednjak. Pustite da se smjesa ohladi, a zatim je držite u maloj staklenci u frižideru .
Korak 2 – Zlatno mlijeko
Sastojci:
  • 1 šalica bademovog mlijeka (mlijeko od konoplje ili kokosa su također dobra opcija, a ayurveda preporučuje i kravlje mlijeko, ali samo u slučaju da možete nabaviti prirodno domaće mlijeko od krave koja nije nasilno tretirana)
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • 1/4 žličice ili više paste od kurkume
  • med
Priprema:
Kombinirajte sve sastojke, osim meda u loncu za kuhanje. Uključite vatru na srednju jakost. Dok grijete obavezno neprestano miješajte i ne dopustite da prokuha. Dodajte meda po želji.

(atma)

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: