Mnogo faktora može da utiče na to da gubimo kalcijum iz organizma. To može biti predugo sedenje, konzumiranje kofeina, alkohola ili gaziranih napitaka.
Nedostatku kalcijuma su naročito sklone žene u menopauzi, starije osobe i osobe koje pate od poremećaja varenja.
Čak 90 procenata ljuske jajeta čini kalcijum i prirodan je izvor minerala. Organizam lako apsorbuje ovaj kalcijum jer je njegov sastav sličan onom koji se nalaze u našim kostima i zubima.
Pored toga, ljuske jaja sadrže i gvožđe, bakar, mangan, cink, fosfor, hrom i molibden.
Evo kako da napravite prirodne lekove od ljuski jaja.
Za štitnu žlezdu
Operite dobro ljuske od 8 jaja, osušite ih i usitnite. Preko njih sipajte sok od 2 limuna i držite u frižideru nekoliko dana. Kada ljuske omekšaju, procedite tečnost i pomešajte s litrom brendija i kilogramom meda. Ostavite da odstoji 7 dana pre upotrebe. Uzimajte jednu kašičicu 2-4 puta dnevno nakon obroka.
Gastritis, čir
Na vrh noža stavite izdrobljene ljuske jajeta i pomešajte s dve kašike limunovog soka. Kada ljuske omekšaju, dodajte decilitar toplog mleka. Uzimajte kašičicu napitka dva puta dnevno – ujutro na prazan stomak i uveče pre spavanja.
Za jačanje imuniteta
Pet celih jaja s ljuskom dobro operite, stavite u veću teglu i prelijte limunovim sokom (obično je potrebno oko jedan kilogram limuna). Ostavite da odstoje osam dana na hladnom mestu. Zatim sve procedite kroz gazu (ljuska od jaja biće mekana), pa u sok dodajte pola kilograma meda. Sve dobro izmešajte i svako jutro pola sata pre jela uzmite po kašičicu.
Kako da napravite prah od ljuske jajeta
Ovaj prah možete koristiti u navedenim receptima (sem u receptu za jačanje imuniteta), a pravi se veoma lako. Ljuske od jaja stavite u rernu zagrejanu na 150 stepeni i pecite desetak minuta. Osušenu ljusku usitnite u avanu ilii bilo kojoj drugoj posudi.
Pre uzimanja prirodnih lekova obavezno se konsultujte s lekarom.
(stvarukusa)
0 komentari:
Objavi komentar