petak, 26. veljače 2016.

VIŠE NIJE TAJNA: Bosanka otkrila lijek protiv Escherichie Coli

Časna sestra Ljubica Kovač iz Posušja uspjela je stati na put smrtonosnoj bakteriji E. Coli.


Sve što je potrebno je da pomiješajte korijen peršina, limun s korom, med i maslinovo ulje, piše “Narodnamedicina“.
Ova bakterija može izazvati infekcije gastrointestinalnog i urogenitalnog trakta, sepsu, meningitis i upalu pluća.
Escherichia coli je gram-negativna bakterija, čije su prirodno stanište crijeva čovjeka i životinja. Predstavlja dio crijevne flore i neophodna je za proces varenja i sinteze nekih supstaci, primjerice vitamina K i razgradnju laktoze.
Ova bakterija je i pokazatelj zagađenosti vode fekalijama i jedan je od najčešćih uzroka bakterijskih infekcija čovjeka. Za revolucionarni proizvod, za kojeg se sastojci mogu naći gotovo u svakoj trgovini, navodno se već odavno zna u nekim dijelovima Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
RECEPT
250 grama korijena peršina
250 grama limuna s korom
200 grama meda
2 dl maslinova ulja
Sve to pomiješajte I po jednu veliku žlicu prije doručka i večere.
Nakon što potrošite jednu dozu, napravite testove kod liječnika, jer ako ima još bakterija ponovite sa još jednom dozom. U većini slučajeva bila je potrebna samo jedna doza za ozdravljenje.
Escherichia coli
Escherichia coli (skraćeno E. coli), koju je otkrio pedijatar i bakteriolog Theodor Escherich, jedna je od glavnih vrsta bakterija koje žive u donjem dijelu probavnog trakta sisavaca. Nužne su za pravilnu probavu hrane te sudjeluju u radu crijevne flore. Njezina je prisutnost u podzemnim vodama obično indikator fekalne zaraze.
Svrstava se u skupinu Enterobacteriaceae te se često koristi kao modelni organizam za bakterije općenito.
Korijenska riječ koju nalazimo u znanstvenom nazivu te porodice, “entero-”, odnosi se na crijevo, pa je često u istom značenju kao i “feces”. Boja se po Gramu, i to gram-negativno. Ima oblik bacila.
Broj jedinki bakterije E. coli se u prosječnom dnevnom fecesu čovjeka kreće između 100 milijardi i 10 bilijuna. Svi različiti podtipovi fekalnih bakterija s oznakom coli i sve slične bakterije koje žive u tlu (ili biljnoj truleži, od kojih je najpoznatija skupina Enterobacter aerogenes), okupljeni su u “coliformnu skupinu”.
Tehnički se koliformi definiraju kao aerobne i neobavezno anaerobne, nesporogene, gram-negativne, štapićaste bakterije koje fermentiraju laktozu i pritom kroz 48 sati pri 35°C stvaraju plinski produkt. U tijelu se taj plin otpušta kao flatus. Stanice E. coli su izdužene, duljine 1-2 µm i promjera 0.1-0.5 µm.
Na području gospodarenja otpadnim vodama se E. coli vrlo rano pokazala kao odličan “indikator” razine onečišćenja vode, tj. količine fekalne tvari čovjeka koja se u njoj nalazi, mjereno prema coliformnom indeksu. E. coli se u toj tehnologiji koristi zato što u ljudskom fecesu ima puno više coliforma od patogena, a E. coli obično nema štetnog utjecaja, pa laboranti koji s njom rade nisu ni u kakvoj izravnoj opasnosti. Međutim, ponekad upotreba E. coli u svrhu indikatora fekalne zaraze može biti pogrešna jer se u jednim sredinama E. coli razmnožava brže nego u drugima, kao primjerice u optoku tvornice papira.

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: