ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

DETOKSIKACIJA ČAJEM OD KOMORAČA I KORIJANDERA

Korijander i komorač su odličan izvor vlakana i antioksidanata, zbog čega ih stručnjaci posebno izdvajaju kada je reč o detoksikaciji.
Napitak od komorača i korijandra je vrlo jednostavan za pripremu i osvežavajućeg ukusa. Semenke komorača imaju slatkast ukus i odllične su za osveženje usne šupljine. Korijander će podstaći lučenje žuči iz jetre i regulisat nivo holesterola. Žvakanje semenki komorača podstiče oslobađanje sline i probavnih enzima.
Korijander je dobar izvor tiamina, cinka, dijetalnih vlakana, vitamina A, C, E, K, riboflaivna, niacina, vitamina B6, folne kiseline, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, fosfora, kalijuma, bakra i mangana.
Komorač je dobar izvor niacina, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, fosfora i bakra, a odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, folne kiseline, kalijuma i mangana. S detoksikacijom trebate biti oprezni, bez obzira na to što se temelji na unosu hranljivih spojeva. Naročito oprezni trebate biti ako pripadate rizičnoj grupi ljudi.
Napitak od komorača i korijandra pijte dva do tri puta dnevno. Možete ga piti toplog ili hladnog, a bez straha ga pijte i na prazan želudac u jutarnjim satima.
Sastojci:
  • 8 čaša vode
  • 1 kašičica semenki komorača
  • 1 kašičica semenki korijandra
Prokuvajte vodu i dodajte semenke komorača i korijandra. Pustite da stoji 10 minuta i procedite.
Izvor: kucnilekar

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: