ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

UZ OVE SAVETE REŠIĆETE SE NADUTOG STOMAKA

Ponekad nisu samo suvišni kilogrami odgovorni za povećan stomak.
Može biti i nadutost zbog neuravnotežene ishrane ili nezdravih životnih navika. Nutricionisti savetuju kako se nadutosti stomaka možete rešiti u samo par koraka:
1. Pijte više vode
Kad god vam se čini da vam telo zadržava tečnost, pijte više vode. Iako ovaj savet izgleda kontradiktorno, na taj ćete način izbaciti višak tečnosti iz organizma. Ne pijete li dovoljno vode, telo je zadržava kako bi što duže bilo hidratizovano, i zato dolazi do nadutosti.
2. Obratite pažnju na unos soli
So je jedan od minerala koji prekomerno koristimo u ishrani a zadržava se u organizmu. Dnevni unos soli ne bi smeo biti veći od 6 grama. Kako biste bili sigurni da nećete preterati sa soli, odaberite sveže namirnice i izbegavajte supe iz kesice, teške sosove i brzu hranu.
3. Povećajte unos vlakana
Konzumacija kombinacije topivih i netopivih vlakana učinkovit je način održavanja vitalnosti, dobre forme i izbegavanja nadutosti. Više konzumirajte namirnice poput breskvi, pomorandži, kajsija, sočiva,pasulja i kokica (bez soli i maslaca), lanene semenke, semenke susama, maline, brokoli i zelje.
Izvor: kucnilekar

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: