ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

5 RAZLOGA ZAŠTO JE DOBRO JESTI KIKIRIKI

Ova grickalica je prava energetska bomba prepuna kalorija, ali nutricionisti i dalje preporučuju njenu povremenu konzumaciju. Kikiriki spada u porodicu mahunarki, a bogat je vitaminima i mineralima koji pogoduju zdravlju.
1. Snižava holesterol
Neprženom kikirikiju, odnosno onom u kori, nisu industrijski dodate masnoće i soli pa je samim tim prirodna i zdrava namirnica koja ima brojna nutritivna svojstva. Kikiriki je bogat zdravim masnoćama koje snižavaju štetni holesterol, te tako štite srce.
2. Uravnotežuje šećer
Jedno istraživanje je pokazalo da unos kikirikija ili maslaca od ovog ploda u organizam može uravnotežiti nivo šećera u krvi i tako sprečiti razvoj dijabetesa tipa 2.
3. Ubija glad
Kikiriki je jedna od najzdravijih grickalica. Odličan je saveznik kod mršavljenja. Ako osetite glad između obroka, zaboravite na čokoladu i čips već posegnite za ovom slasnom grickalicom.
4. Podstiče pamćenje
Ove grickalice su odlična hrana za mozak jer sadrže vitamin B3 koji podstiče rad celog organa i pamćenje.
5. Bogatstvo nutrijenata
Dozrevanje ploda u zaštitnoj ljuski omogućava kikirikiju da zadrži sve hranljive materije, uključujući i važne minerale poput cinka i gvožđa što doprinosi zdravlju celog organizma.
kucnilekar

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: