ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

OVO JE PRIRODNO REŠENJE ZA SVE STOMAČNE PROBLEME IZAZVANE VIRUSOM

Američki naučnici su proveli istraživanje koje je pokazalo da spojevi ulja origana mogu biti učinkoviti u uništavanju norovirusa.
Istraživanje je provedeno na mišjem obliku norovirusa. Otkrili su da origano može uništiti proteinski sloj koji okružuje i štiti norovirus.
Spoj koji uništava norovirus se naziva karvakrol. On takođe daje prepoznatljiv miris i ukus ulju origana.
Uništavanjem zaštitnog sloja norovirusa, origano omogućuje drugim antivirusnim spojevima da uđu u virus i da ga unište.
„Istraživanje moramo nastaviti, ali je očigledno da karvakrol na jedinstven način napada viruse“, izjavila je doktorka koja stoji na čelu istraživanja dr. Kelly Bright.
Naučnici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Applied Microbiology, ističu da rezultati istraživanja nisu dovoljno verodostojni, ali i da planiraju istraživanje nastaviti kako bi došli do konkretnijih rezultata.
Norovirus uzrokuje nastanak gastroenteritisa, a neki od simptoma su mučnina, povraćanje, proliv, groznica i bolni grčevi.
Jako je zarazan i može se prenositi putem kapljica u zraku, korištenjem istog posuđa ili odeće, a bolest obično traje oko nekoliko dana.
Ako imate problema sa ovim ili sličnim virusom, jednostavno uzmite kašičicu suvog origana, stavite ga u šolju i prelijte vrućom vodom.
Ostavite par minuta da odstoji poklopljn a zatim popijte.
(Moje zdravlje)

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: