četvrtak, 5. svibnja 2016.

LEK ZA SRCE PO RECEPTU STAROM 800 GODINA

Tvorac čuvenog recepta je opatica Hildegard von Bingen, koja je živjela prije 800 godina. Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori.
Recept prenijela je čuvena travarka Marija Trebem, autorica knjige Zdravlje iz božije apoteke, piše Buka.
persun
Prirodan lijek za srce se pokazao uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, uslijed stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pectoris.

Sastojci:

- 10 svježih stabljika peršuna (bez korijena),
- litar domaćeg crnog ili bijelog vina,
- dvije kašike vinskog sirćeta,
- 300 g prirodnog meda.

Priprema:

Deset svježih stabljika peršuna zajedno s listovima stavite u litar čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta.
Kuhajte 10 minuta na tihoj vatri. Poslije dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuha još 4 minuta. Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.

Upotreba:

Napitak se koristi svakodnevno, supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.
Izvor: buka

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: