srijeda, 1. lipnja 2016.

PRIRODNI TRETMAN ZA LEČENJE I ČIŠĆENJE GUŠTERAĆE (PANKREASA), TE PREVENCIJU I TRETIRANJE DIJABETESA

Gušteraća (pankreas) ima glavnu ulogu u prometu i regulaciji šećera u organizmu koji se reguliše putem hormona zvanog inzulin
Hormon iznulin stvara se u ostrvcima gušteraće. Ukoliko dođe do poremećaja u stvaranju inzulina dolazi i do poremećaja u prometu šećera u organizmu.
Posljedica ovih poremećaja je pojava šećerne bolesti.
U slučaju poremećaja u radu gušteraće šećer ostaje u krvi, a njegovo dugotrajno nakupljanje oštećuje krvne žile, živce i bubrege.
Dijabetis se javlja kao Tip 1 i Tip 2 s time da Tip 1 nastupa iznenadno i dramatično s pojačanim simptomima od kojih su najčešći: učestalo mokrenje, prekomjerna žeđ, umor, stalna glad, nagli gubitak težine ili pretilost i smetnje kod vida. Tip 2 se javlja s ublaženim simptomima koje je teže dijagnosticirati ili ponekad izostaju te je najučestaliji tip dijabetisa na kojeg otpada 90 % svih oboljenja.
Kako biste prevenirali pojavu šećerne bolesti usljed lošeg stanja vaše gušteraće, očistili i regenerisali gušteraću ili djelovali na njeno stanje ukoliko ste već oboljeli od šećerne bolesti preporučićemo vam narodni pripravak koji trebate koristiti redovno u periodu 20 dana u kombinaciji sa prilagođenom prehranom.
Smjesa za liječenje i oporavak gušteraće:
Potrebno vam je 100 grama zobenog brašna sa mekinjama. Brašno ubacite u 1 litar  vruće vode. Kuvajte blago na štednjaku ali da voda ne ključa, ukupno 1 sat. Skinite sa vatre i u smjesu dodajte pola kafene kašikice soli, 1 supenu kašiku sirupa ili koncentrata soka od malina ili višanja, 1 supenu kašiku samljevenih oraha i 1 supenu kašiku samljevenih lješnjaka. Sve dobro izmješajte. Dobivenu sluzavu smjesu podjelite na tri dijela i pojedite prije doručka, ručka i večere. Sljedeći dan pauzirate a nakon toga ponovo pravite i koristite istu količinu. Tretman traje 20 dana ukupno (od čega 10 dana koristite smjesu).
Istovrmeno potrebno se držati umjerene i dijetalne prehrane u kojoj trebate jesti kuvanu zob, ječam, ribu , jaja, zelen svih vrsta, celer, grah, orašasto voće,  maline, višnje, zrele bobice zove sa jabukovim sokom. Potrebno je unositi hranu bogatu magnezijumom , fosforom i manganom. Naravno potrebno je potpuno izbaciti svu dobro poznatu štetnu hranu kao što su šećer, svi proizvodi od bijelog brašna i masnoće.
Istovremeno bilo bi dobro da svaki dan ujutro i navečer obrisati tijelo rastvorom sa razblaženim vinskim sirćetom i vodom.
Treman traje 20 dana a koristi koje možete imati su izuzetne prije svega po zdravlje vaše gušteraće i čišćenje organizma a samim time i prevenciju i liječenje, odnosno poboljšanje stanja šećerne bolesti.
ZdravljeBEZdoktora

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: