četvrtak, 14. srpnja 2016.

KINESKA MAPA LICA OTKRIVA S ČIM SE VAŠE TELO BORI!

Kinesko mapiranje lica ili “Mien Shiang”  znači čitanje lice.
Kada jedan od naših najvećih organa – naša koža počinje da daje simptome, to bi mogao biti pokazatelj da nešto drugo ne valja kod nas, a što uzrokuje sve ove neravnoteže kojih često i nismo svesni … sve će se prikazati na našem licu.
Kineska medicina smatra da svaki deo našeg lica predstavlja određene organe u našem telu, a kad se pojavi neravnoteža u određenim područjima, na primer bradi, to nam pokazuje da imamo druge zdravstvene probleme koje treba da rešavamo.To bi mogao biti širok spektar bolesti, od akni, osipa, i osetljivosti kože do bora i pigmentacija.
Čelo: Bešika i tanko crevo
Uzrok:
Previše masna i prerađena hrana dovodi do sporog i preopterećenog probavnog sistema. Preterana konzumiranje alkohola, previše šećera i kasno odlaženje na spavanje, takođe će ometati pravilnu probavu i izazvati pustoš na vašoj koži. Stres, prljave kape za glavu, previše proizvoda za kosu i brige, takođe mogu biti jedan od uzroka.
Lek:
Sirova hrana, puno čiste vode, apstinencija od alkohola i puno odmora i spavanja. To je vreme da se očisti organizam, jesti zdravu sirovu hranu .
Između obrva: Jetra
Uzrok:
Kao gore, ističe da vaš probavni sistem radi previše i ne dobija dovoljno odmora. Vi možete takođe biti alergični na određene namirnice, kao što su pšenica ili konzumiranje mesa.
Lek:
Preporučuje se zdrava sveža hrana, svež vazduh, smirujuće vežbe kao što su joga, brzo hodanje i meditacije će vam pomoći.
Luk na obrvama: Bubrezi
Uzrok:
Preterano unošenje duvana, alkohola, loša cirkulacija limfe, moguće slabo srce.
Lek: Obilje čiste vode, što manje kofeina, zaslađenih pića i alkohola. Proverite da li ste  dovoljno hidrirani sve vreme.
Nos: Srce
Uzrok:
Zatvor, probavne smetnje, gasovi, nadutost i slaba cirkulacija. Visok krvni pritisak takođe može doneti probleme s ovog područja vašeg lica.
Lek:
Proverite svoj krvni pritisak kako biste bili sigurni da je unutar prihvatljivog raspona, a slede nizak nivo holesterola i nisko masne dijete. Organski zeleni čaj pomoći će da izbacite toksine i umereno svakodnevno vežbanje će takođe poboljšati stanje.
Gornji deo obraza: Pluća
Uzrok:
Astma, zagađenje, pušenje, sve to će uticati na ovo područje. To je takođe mesto gde nastaju tamni krugovi ispod očiju.
Lek:
Držite se podalje od zagađenog vzduha, smoga, dima i dr … Obavezno povećati unos kiseonika. Ako pušite, prestanite. Fizička aktivnost na svežem vazduhu se preporučuje, a držite se i podalje od začinjene i masne hrane.
Desni i levi obraz: pluća i bubrezi
Uzrok:
Pušenje, loša probava, želudačni problemi, stres, loša ishrana, previše šećera, moguće alergije.
Lek:
Eliminisati obrađene namirnice iz svoje ishrane i proverite koristite li kvalitetnu šminku ili proizvode za negu kože koji su pogodni za vašu kožu. Kako vaši obrazi dodiruju materijale poput jastučnice i mobilnog, proverite da li su ta područja čista. Isto vredi i za šminkanje sa spužvama i četkicama.
Usta i brada: Želudac
Uzrok:
Ishrana bogata mastima, šećerom i stimulansima kao što su kofein i alkohol. To je područje koje biva najviše pogođeno nakon sezonske ishrane. Ostajanje do kasno u noć, kao i stres, takođe može dovesti do hormonalne neravnoteže.
Lek:
Detox dijeta će vam pomoći da očistite organizam i uspostavite balans. Jedite puno tamno zelenog povrća i pobrinite se da pijete dovoljno vode. Ako se problemi nastave, posavetujte se s lekarom za sve neravnoteže u vašem hormonskom sistemu.
Vilice i vrat: Hormoni
Uzrok:
To bi moglo značiti da se vaše telo bori protiv bakterija, stresa, promene u okolini ili promene u ishrani i načinu života. Takođe, bi to moglo biti i zbog ovulacije.
Lek:
Držite područje čisto i što više boravite na svežem vazduhu. Blage vežbe poput joge i meditacije će vam pomoći. Omega 3-6-9 tablete takođe će vam pomoći da izbalansirate hormone.
Uši: Bubrezi
Uzrok:
Previše soli, začina, nedovoljno vode. Ponekad, previše kofeina može se odraziti na ovom području.
Lek:
Smanjite unos soli, začina i kofeina, ali i pijte više vode.
Izvor: kucnilekar

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: