utorak, 19. srpnja 2016.

LEČENJE EŠERIHIJE KOLI NA PRIRODAN NAČIN

Ešerihija koli (Escerichia coli) je jedna od najrasprostranjenijih bakterija, a ujedno i veoma otporna na antibiotike.
Ona izaziva mnoge infekcije kao što su urinarne i crevne infekcije. Zapravo, ona je bakterija koja se nalazi u debelom crevu i koja zaustavlja razmnožavanje drugih štetnih bakterija i pravi je zaštitnik našeg želuca od otrovnih bakterija. Problem nastaje kada se ona nađe na nekom drugom mestu i kad krene da se širi na način na koji ne bi trebala.

Simptomi ešerihije koli

Veoma je teško, skoro nemoguće prepoznati ešerihiju koli. Češće se razmnožava prilikom pada imuniteta. Može da se javi vid malaksalosti, drhvatica i povišena telesna temperatura. Među prvim simptomima su i sve češće mokrenje uz peckanje i bol, kao i mokraća karakterističnog mirisa, a desi se da se pojavi i krv u mokraći. Ešerihija koli može da dovede do dijareje i dehidratacije, a kada dospe do bešike može da uzrokuje gore navedeno otežano uriniranje. Javlja se i osećaj jake potrebe za mokrenjem, a kada dođe do toga shvatite da nema šta. Kod dijareje koja je često žućkasto-zelenkaste boje zna da se pojavi i sluz i dešava se da sve ovo dovede do dehidratacije, i zato je preporučeno unositi tečnost što više.
Kako može da se prenese
Kao i kod većine bakterija – preko prljavih ruku. Zlatno pravilo – uvek treba redovno prati ruke, a ne samo staviti pod vodu i odmah brisati u peškir. Treba još napomenuti da se ova bakterija češće javlja kod žena nego kod muškaraca, tako da one treba još više da obrate pažnju na higijenu, a posebno na higijenu ruku.

Na koje sve načine može da se izleči ešerihija koli

eserihija koli recepti za lecenje
Postoji mnogo načina na koje može da se izleči ova gadna bakterija. Ali, uz sve savete koje budete ovde pročitali treba da znate da morate da se okrenete zdravom životu i redovnoj ishrani. Ukoliko ste spremni da se odreknete mnogih blagodeti u kojima se ranije uživali – na sigurnom ste putu da se oslobodite ešerihije koli.
Svakodnevno možete da unosite manju čašu soka od brusnice koji sjajno deluje protiv raznih upala. Treba konzumirati što više namirnica koje sadrže vitamin C da bi se pojačao imunitet. Ono što se još preporčuje da se jede su i integralne žitarice, hrana bogata cinkom kao i hrana koja sadrži selen a to je na primer indijski orah.
Za smanjenje peckanja tokom mokrenja: treba popiti dve šolje vode u kojoj je prokuvan ječam. Takođe, za ovo je i odličan svež beli luk, koji isto može da umanji bol.
Prirodan lek za ešerihiju koli je i kefir: može da se pije svakodnevno ili uz određeni obrok.
Propolis: jedan od univerzalnih lekova, ima prirodnu moć da ublaži svaku infekciju, pa će zbog toga biti veoma koristan i kod ešerihije koli.
 
Čaj od bosiljka: on je zapravo vrsta prirodnog antibiotika, a pošto je na hemijske antibiotike veoma otporna ova nezgodna bakterija, tu uskače bosiljak – koji je delotvorniji.
Čaj od kukuruzne svile: ona se kuva 3 minuta u već uzavreloj vodi, kasnije se ostavlja da se ohladi i tek se tada konzumira. Može da se pije 3 puta na dan.
Čaj od breze: tu se koristi lišće breze koje ima sjajan efekat prilikom lečenja ešerihije. Način pripreme – voda se prokuva pa se preliju sušeni listovi, to se ostavlja da stoji 15ak minuta. Nakon toga se cedi i spremno je za konzumiranje. Isto kao i kukuruzna svila, može da se pije  3 do 4 puta na dan.
Čaj od uve: ona je široko poznata i popularna je u lečenju mnogih upala. Zato se i preporučuje i za lečenje upala koja su uzrokovane od strane ešerihije koli.
Čaj od peršuna: idealan je za detoksikaciju organizmu i za izbacivanje viška tečnosti. Način pripreme je veoma jednostavan – peršunovi listovi se preliju vrelom vodom, i oni se ostavljaju da odstoje 10 do 15 minuta. Razlika je u tome što se čaj od peršuna konzumira posle glavnog obroka.
Melen protiv ešerihije koli: u blender se stavi 100 grama korena peršuna, 100 grama limuna, 100 grama meda i 100 ml maslinovog ulja. Ovo treba sve dobro da se izblenda. Ovaj melem treba konzumirati tako što ćete pojesti jednu supenu kašiku pre svakog obroka, naravno 3 puta na dan.
Semenke dinje: potrebno je istucati 40 semenki dinje i potom preliti sa pola litre vode. Ovo treba da se ostavi da stoji tokom noći, a ujutro se kuva dok ne ispari trećina vode. Posle se procedi i može da se pije. Polovina tečnosti se pije ujutro, a pola uveče. Ovaj tretman treba ponoviti 40 puta, odnosno 40 dana.
Beli luk i vino: ono što je potrebno za ovaj recept je – 1 litra domaćeg belog vina, nikako kupovnog, 3 veće glave belog luka kao i 3 grane ruzmarina. Luk treba iseckati na sitne deliće i staviti u flašu sa vinom. U tu flašu treba da se ubaci i ruzmarin. Ovo treba da se ostavi da odstoji barem 10 dana na sobnoj temperaturi. Svako jutro jednom promućkajte flašu. Konzumira se 40 dana i to svako jutro pre doručka po jedna supena kašika.
Rizom: jedan od najdelotvornijih čajeva u borbi sa upalom urinarnog trakta. Uz to, odličan je i za čišćenje organizma.
Ostale napomene
Treba reći i da se prilikom odlučivanja za razne recepte ipak treba konsultovati lekar, jer postoji mogućnost da neke od navedenih stvari ne smete da konzumirate. Na primer, čaj od uve ne bi smeo da se konzumira duže od nedelju dana uzastopno. Posebno treba napomenuti da se čaj od uve ne preporučuje trudnicama i maloj deci. Veće količine ovog čaja mogu izazvati kontrakcije kod trudnica. Mnogi se odluče da se podrvgnu snažnim antibioticima kada shvate da imaju ovu zlobnu bakteriju. A to im i lekari svakako odmah preporučuju. Dobro je poznato da je ova bakterija jako otporna na antibiotike. Zato, dobro treba razmisliti i videti da ima i drugih načina rešavanja ešerihije koli. Postoje i prirodni antibiotici (pomenuti su u tekstu), kao i mnoge lekovite biljke koje će zaisugurno pomoći u lečenju. Samo treba naći pravi lek u prirodi.
(kucni lek)

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: