ponedjeljak, 11. srpnja 2016.

NAJBOLJI MOGUĆI NAPICI ZA RAZNE VRSTE TEGOBA

Za svakoga  od nas u kuhinji su uvek dostupni voda i mleko, ali retki su oni koji znaju koliko ti napici koriste njihovom zdravlju osim što gase žeđ.
Mleko za mišiće
Ukoliko želite da izgradite mišićnu masu, mleko je tu da vam pomogne u tome. Sadrži proteine i kazein u kojima se nalaze esencijalne aminokiseline.
Zeleni čaj ili sok od grejpa za mršavljenje
Zeleni čaj će ubrzati metabolizam što će doprineti lakšoj kontroli težine. Za postizanje najboljeg efekta pijte četiri šoljice dnevno. Sok od grejpa takođe ima veliki uticaj na gubitak težine. Pojedete li pola grejpa uz svaki odbrok, rezultati će biti još bolji.
Voda ili čokoladno mleko za oporavak mišića
Najvažnije je posle treninga piti puno vode. I čokoladno mleko može pomoći telu da se brže oporavi zbog odnosa proteina i ugljenihidrata.
Čaj od meda i limuna za prehladu
Unošenje bilo koje tečnosti u organizam može pomoći kod začepljenog nosa, posebno ako je u pitanju topla supa ili čaj. Ne pijte mleko i mlečne napitke kada ste prehlađeni jer mogu pojačati sekret.
Kafa ili voda za pospanost
Ukoliko vam se prispavalo usred dana, sigurno ćete posegnuti za šoljicom kafe. Voda takođe može pomoći ako popijete jednu čašu odmah nakon što se probudite.
Toplo mleko ili čaj od kamilice da brže zaspite
Osim što ćete brže utonuti u san, pomoći će vam i da mirnije spavate.
Biljni čaj ili voda za probavu
Pijete li vodu dok jedete, ali i nakon obroka, pomoći ćete metabolizmu da brže probavi hranu. Jednako deluju i biljni čajevi.
Sok od pomorandže ili voda za mamurluk
Puno vode je ključno za smanjenje mamurluka. S obzirom da alkohol snizuje vrednost šećera u krvi, čaša soka od pomorandže pomoći će da se vrednost vrati u normalu.
Voda za loš zadah
Kiseline u kafi, te u slatkim napicima mogu uticati na zadah. Uklonite neprijatan miris čašom vode.
Mleko za glad
Ukoliko pijete  puno vode između obroka, smanjit ćete osećaj gladi, a ako pijete mleko, bićete siti duže vreme.
kucnilekar

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: