subota, 19. ožujka 2016.

MELEM KOJI JE LAKO NAPRAVITI A PUNO TOGA LEČI

Ovaj melem je veoma lako napraviti, a potrebna su vam samo tri sastojka. Može dosta dugo da stoji pa nije loše napraviti ga i imati u kući!
Sastojci:
  • 400 ml hladno ceđenog maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 60 g prirodnog pčelinjeg voska
Priprema:
Skuvajte jaje, uzmite žumance i izgnječite ga. Sipajte ulje u šerpicu i u njega stavite vosak. Kuvajte na laganoj vatri i kad se vosak istopi počnite, malo po malo da dodajete žumance. Ulje će početi da pucketa, a ako počne da peni sklonite s vatre na kratko i nastavite tako dok ne umešate celo žumance. Nakon toga, procedite kroz cediljku i sipajte u teglu. Pre nego što se stegne promešajte nekoliko puta da vosak ne bi pao na dno.
Primena:
Ako se mast koristi za obloge, potrebno je ugrejati na vodenoj pari (na otprilike 40 stepeni)
Evo šta sve leči ovaj melem:
Upala sinusa
Istopite mast u kašici i odmah sipajte u nos. Da se ne bi stegla, radite ovo brzo. Nakapajte po nekoliko kapi u nozdrve dva puta dnevno, sa pauzom od jednog sata. Mast “probija” sinuse i povlači na sebe sav gnoj.
Upala srednjeg uha
Komadić vate, umočen u ovu mast, stavite u uvo. Po potrebi menjajte, a možete i da mažete mast direktno u uvo. Mast izvlači sav gnoj. Može se primenjivati kod svake upale uha, ne mora biti gnojna.
Bronhitis, bol u želudcu i crevima
Tri puta na dan pre obroka, uzimajte po pola kašičice masti.
Fibromiomi do 10 nedelja, ciste na jajnicima, upale, mastitis
U vaginu se stavljaju tamponi sa ovom mašću ujutru i uveče. Posle desetak dana cista bi trebalo da nestane. Za fibromiome treba duže vremena. Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta, umočena u mast, a odozgo najlon kesa. Ako je moguće, menjajte na svaka 2 sata.
Opekotine, čirevi, rane i bol u zglobovima
Nanese se na obolelo mesto, umotajte i ostavite preko noći. Možete naneti samo komadićem vate, natopljenim u mast, ako rane nisu velike.
Hemoroidi
Pravi se tampon od gaze i stavlja se u anus preko noći, 8 – 10 dana ili dok ne dođe do poboljšanja.
Napomena: Mažite melem uveče i ostavite preko noći, a ako stavljate obloge za bolesne zglobove, umotajte ih maramom ili zavojem. Za unutrašnju upotrebu – budite sigurni da je vosak pravi, pčelinji i da je ulje maslinovo ceđeno na hladno.
(kucnilekar)

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: