nedjelja, 29. svibnja 2016.

ELIKSIR PROTIV KAŠLJA SA SOKOM OD ANANASA EFIKASNIJI I DO 5 PUTA OD LEKOVA (UPUTSTVO)

Iako smo objavili nekoliko  tekstova vezanih za  liječenje kašlja pronašli smo još jedan zanimljiv prirodni lijek protiv kašlja koji su otkrili i testirali Indijski ljekari i istraživači.


U studiji napravljenoj 2010. godine indijski naučnici testirali su efikasnost prirodnog lijeka protiv kašlja baziranog  na soku od ananasa. U istraživanju je korištena prirodna mješavina sastojaka koja nema nikakve hemijske dodatke niti nuspojave na organizam čovjeka. Prirodni lijek pokazao je odlične rezultate koji su bili  i do pet puta efikasniji od klasičnih lijekova i sirupa u tretiranju i smirivanju kašlja, sluzi i šlajma. U nastavku vam donosimo recept za mješavinu koju su koristili indijski ljekari u studiji o kašlju i načinu njenog korištenja:
Sastojci: 
  • 250 ml čistog soka od ananasa
  • 60 ml cijeđenog soka od limuna
  • Komadić korijena đumbira veličine 5-6 cm
  • 1 kašika meda
  • Prstohvat soli
  • Pola čajne kašikice ljute aleve ili chili papričice u prahu
Sve sastojke dobro izmješajte u blenderu da naprave jednoličnu tečnu masu. Potrebno je uzimati 50 ml ovoga soka tri puta na dan u malim gutljajima sve dok simptomi kašlja i šlajma ne prestanu. Po riječima indijskih istraživača kašalj velikom brzinom prestaje ili biva ublažen, a sluz i šlajm se smanjuju ukoliko se radi o „mokrom“ kašlju. Po samoj studiji ovaj lijek je bio  efikasniji i do 500 % od sirupa protiv kašlja.
Sam ananas ima jake zdravstvene koristi zahvaljujući moćnom enzimu pod imenom bromelain koji djeluje kao antioksidans i reducira upale u organizmu, bori se protiv bakterija i infekcija. Samo jedna čaša soka od ananasa sadrži 50% dnevnih potreba čovjeka za vitaminom C koji jača imuni sistem i također je bitan element u borbi protiv kašlja. Ananas je odličan izvor vitamina A, tiamina, vitamina B6, folata, magnezija, mangana i kalija.
ZdravljeBEZdoktora

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: