petak, 13. svibnja 2016.

REŠITE SE NADUTOSTI UZ OVE NAMIRNICE

Neredovna i nezdrava ishrana uzrokuju česte nadutosti- problem koji muči sve više ljudi. Ali ima pomoći. Sve što trebate učiniti jeste da imate pri ruci neke od ovih namirnica i paziti da ih redovno konzumirate.
Limun
Limun je snažan antioksidans. On pojačava imunisistem i smanjuje mogućnost pojave bakterijske i virusne infekcije. Takođe ima važnu ulogu u apsorpciji belančevina i gvožđa, te pomaže u snižavanju holesterola.
Komorač
On je dobar izvor kalijuma i vlakana koji pomažu u rešavanju nakupljene vode koja se taloži u predelu stomaka.
Kurkuma
Ona sadrži kurkumin koji lako topi masnoće. Kurkuma takođe pomaže pri probavljanju masne hrane, te ima protivupalno delovanje.
Banana
Banana je najbolji lek za kiselinu i žgaravicu, zbog svojih alkalnih kvaliteta. Visok nivo pektina i vlakana u banani čine je izvrsnim pomagačem u slučaju zatvora.
Šljive
Ovo čudo od voća pomoći će vam kod zatvora, snižavanja krvnog pritiska i holesterola, a istovremeno će povisiti hemoglobin i pomoći u održavanju zdrave telesne težine. Visok udio vlakana će ipak učiniti čuda za vaš probavni sistem.
Kamilica
Kamilica se preporučuje za alergičare, opekotine, kod problema sa suvom kožom i desnima, ali i nadutosti. Ali trudnice i žene koje doje morale bi se kloniti ovog lekovitog čaja.
Zeleno, lisnato povrće
Spanać, zelje i ‘mesnate’ salate bogate su C vitaminom, koji s lakoćom pomaže u probavljanju masne hrane.
kucnilekar

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: