subota, 4. lipnja 2016.

NAPRAVITE DREVNI AJURVEDSKI LEK ZA MNOGOBROJNE TEGOBE

Skoro da ne postoji odrasla osoba koja neće reći da joj fali energije, da je često jako umorna i na kraju da bi trebala izgubiti koji kilogram.
Za vas smo pronašli napitak osmišljen u drevna vremena i zapisan putem istočnjačke ajurverda medicine. Ajurveda je najstariji sistem zaštite zdravlja osmišljen prije 4000-5000 godina u Indiji.
Napitak se preporučuje za smirenje stomačnih problema, napetost i problem sa živcima, infekcije grla i pluća, povišen krvni pritisak i prije svega jačanje imunog sistema i opšteg zdravlja organizma.
Za napitak vam je potrebno:
Manji komadić đumbira (2-3 cm)
pola limuna
2,5 dcl svježe vode
1 supena kašika meda
Đumbir sameljite ili isjeckajte na sitne komadiće. Stavite u vodu i zagrijte  da prokuha kao čaj. Kuhajte na tihoj vatri par minuta i ostavite da se ohladi. Iscijedite i dodajte sok od pola limuna i supenu kašiku meda te sve dobro izmješajte. Napitak je sada spreman za upotrebu. Popijte ga na prazan stomak najbolje ujutro. Prema ajurvedi korištenje ovog napitka pokrenuće process ubzranja metabolizma i sagorjevanja masnoća bez gubitka energije i apetita. Uz korištenje napitka preporučuje se i kretanja u obliku pješaćenja kako bi metabolizam ubzao razgradnju masnoća u tijelu. 
Napitak se daje i prilikom svih vrsta stomačno probavnih  problema. Redovnom upotrebnom napitak razgrađuje nakupine holesterolskih masnoće  oko jetre, srca i u krvnim sudovima. Limun u kombinaciji sa đumbirom poznat je i kao odlična preventiva raka. Napitak je prepun vitamina, minerala i hranjihvih supstanci i nećete se pokajati ako ga počnete redovno koristiti.  
Drevna Ajurveda ga preporučuje kao eliskir za opšte dobro organizma i vašeg tijela.
Ajurveda u Indiji i danas ima prednost nad alopatskom medicinom  i zastupljena je na državnim školama i univerzitetima. Svjetska zdravstven organizacija (WHO) 1977. Godine zvanično je priznala ajurvedu  i preporučila njenu primjenu i popularizaciju. Sve poznate metode prirodne ili alternativne medicine svoje porijeklo vode iz ajurvede. U narednom period predstavićemo vam više ajurvedi metoda tretiranja različitih bolesti.
Podjelite ova saznanja putem Facebooka.
ZdravljeBEZdoktora

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: