subota, 16. srpnja 2016.

OVI PRIRODNI LEKOVI ĆE VAM POMOĆI KOD BOLNOG ŽELUDCA

Tokom svakodnevnih redovnih aktivnosti većina zbog brojnih obaveza konzumira jedan ili dva obroka, što u završnici dovodi do nagomilavanja kilograma i opterećenja želudca i njegove osnovne funkcije.


Kao što se simptomi od osobe do osobe razlikuju, tako pojedine osobe zbog iznenadnog bola u želudcu traže stručnu pomoć. Za druge će povraćanje i jaka nadutost biti glavni simptom zbog kojg će otići na lekarski pregled. Ali, znak za uzbunu svakako je snažan bol u želudcu koji se širi ka stomačnoj šupljini uz nadutost, mučninu i povraćanje, izostanak stolice ili prisustvo krvi u stolici.
Izbalansirana ishrana najbolji je oblik prevencije bolova u želudcu, a mediteranska ishrana optimalno je rešenje. Dosta ribe, maslinovog ulja te izbegavanje masnoća balans je koji odgovara svakom želudcu.
1. Čaj od kamilice, bosiljka, nane i kima
Jednu do dve jsupene kašike cveta kamilice prelijte sa 2,5 dl prokuvane vode, promešajte i ostavite poklopljeno 15 min i nakon toga procedite i pijte u malim gutljajima. Na sličan način možete pripremiti i ostale nabrojene čajeve.
2. Čaj od koprive
Domaća kopriva idealno je rešenje za bolove u želudcu. Zagrejte vodu i pre nego proključa sklonite je sa šporeta. Prelijte listove sveže ili suve koprive, poklopite i ostavite petnaestak minuta. Procedite i pijte polako.
3. Termofor s vrućom vodom
Termofor koji ste napunili vrućom vodom i stavili preko odeće zasigurno će pomoći da se mišići želudca opuste i bol smanji.
4. Med i cimet
Kašičica domaćeg meda s malo praha kvalitetnog cimeta može umanjiti grčeve u stomaku kao i osećaj nadutosti.
Izvor: kucnilekar

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: