petak, 22. srpnja 2016.

PRIRODNA REŠENJA ZA CISTE NA JAJNICIMA

Ciste na jajnicima izlečiti je veoma teško, ali zato postoje prirodna rešenja uz pomoć kojih možete brže da se otarasite ove bolesti!
Orah protiv ciste na jajniku
Očistiti orahe od ljuske i unutrašnjih pregrada. Odvojene pregrade sitno iseckajte sa nožem i 4 kašike ove smese stavite u manju šerpu i zalijte sa 3 šolje vruće prokuvane vode. Šerpu staviti na šporet i kuvati još 20 minuta. Ohladite, procedite i pijte tri puta dnevno po pola čaše.
Tamponi sa lukom i medom
Uzmite ujutru jednu srednju glavicu crnog luka i staviti u neki manji sud (može široka šolja) sa medom tako da luk bude potpuno pokriven medom. Uveče, pred spavanje, kada  luk upije u sebe med, napravite od njega tampon sami (uz pomoć gaze i konca) ili umočite gotov tampon u prethodno izgnječenu smesu da se natopi u njoj i stavite ga u vaginu preko noći. Tretman traje 10 dana. U ranom stadijumu cistu na jajniku možete potpuno izlečiti bez hirurške intervencije.
Lečenje propolisom
Za lečenje upale vagine i grlića materice izazvane trihomanijazom, patogenim gljivicama ili bakterijskim infekcijama preporučuje se 3% vodeni rastvor propolisa u 96% alkoholu. Umočeni tampon u ovaj rastvor stavlja se u vaginu. Lečenje traje 7-10 dan. Lek se koristi jednom dnevno. Erozija grlića materice uspešno se tretira sa 10-15% masti propolisa.
Mast sa propolisom
Prvo tamponom umočenim u 2% rastvor sode bikarbone pokupite sluz, zatim na mesto erozije stavi se tampon umočeni u mast propolisa i drži se 10 sati. Procedure se rade svakodnevno. Ovo lečenje možete sprovoditi i kod drugih upalnih procesa ženskih reproduktivnih organa.
Izvor: kucnilekar

0 komentari:

Objavi komentar

Podijelite sa prijateljima: